2024. április 23. - Béla

A magyar úszómaratonisták utolsó esélye

A hét végén rendezik meg a kínai fővárosban a hosszútávúszók második, egyszersmind utolsó olimpiai kvótaszerző versenyét, amelyen három magyar is szerencsét próbál.
2008. május 30. péntek 11:27 - Hírextra
Kovács Rita és Hajnal Erika szombaton, Gercsák Csaba pedig vasárnap vág neki az ötkarikás műsorban először az augusztusi, pekingi játékokon szereplő 10 kilométeres távnak, s bár egy-két pozíciót érintően némi "csúszás" még előfordulhat, alapvetően azonban csak az első tíz hely valamelyike ér biztos olimpiai indulást.

A nőknél az előzetes kalkulációk szerint a legjobb tizenegy rajtolhat még az augusztus 20-i, olimpiai debütáláskor azokon a versenyzőkön kívül, akik már három hete, a sevillai világbajnokságon a "helyükre kerültek".

A spanyolországi vb a magyaroknak nem hozott sikert, mindannyian kiszorultak a kvótaszerzők közül, vagyis a mostani víkend mindenképpen az utolsó esély a kvalifikáció kiharcolására. Gercsáknál egyértelmű a helyzet, hiszen neki nem lesz vetélytársa itthonról, vagyis "csak" a külföldi riválisokkal kell megküzdenie, viszont a két magyar női maratonista egymással is verseng, mivel közülük csak az egyik, az előrébb végző jut olimpiai részvételi joghoz.

Sevillában az 53 próbálkozót felvonultató mezőnyben a korábbi vb- és Eb-érmes, 38 éves Kovács úgy lett végül a 19., hogy a célban lehajrázta az éppen fele annyi idős, és 20-ikként beérkező Hajnalt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását