2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Külföldön is kiadják

Első ízben adnak ki magyar képregényt külföldön, a Magyarországon nemrég bemutatott "Spirál" június 18-án jelenik meg Franciaországban, Kanadában, Belgiumban és Svájcban.
2008. június 7. szombat 11:20 - Hírextra

Nikolényi Gergely, a képregény szövegírója elmondta, hogy az - akkor még félkész - munkára 2006-ban, a franciaországi Angouléme-ben rendezett képregény-fesztiválon figyelt fel az Edition Carabas könyvkiadó és ajánlotta fel a 2008-as kiadást.

Nikolényi Gergely és Futaki Attila - a képregény rajzolója - 2003-ban kezdett el együtt dolgozni a művön, amelynek végleges verziója 2007-ben készült el.
A képregényt Magyarországon idén májusban mutatták be a Műgyűjtők Éjszakáján, a kiadást a Magvető kiadó vállalta. A 80 oldalas könyv 2000 példányban került a könyvesboltokba.
Nikolényi Gergely a távirati irodának elmondta, hogy a képregény minden egyes oldalát akvarellel festették, ami nagyon ritka technika ebben a műfajban. Hozzátette: "külön hangsúlyt kaptak a fény-árnyék hatások, melynek következtében az albumban a fehér és a fekete valamint a szürke árnyalatai váltak dominánssá. Rajtuk kívül csupán a vörös bukkan fel."

A képregény egy Budapesten játszódó szerelmi történetet dolgoz fel, amelyben a "főhősnek lehetősége nyílik arra, hogy életének legfontosabb pillanatait újraélje, ám végül mégsem tud kitörni saját korlátai közül" - mondta a képregény írója.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását