2024. április 19. - Emma

Veszélyes all-inclusive

A balesetek és a hirtelen rosszullétek számának emelkedése szoros összefüggést mutat az all-inclusive szállodai szolgáltatások népszerűségének utóbbi években tapasztalható emelkedésével – derül ki a QBE Atlasz Biztosító adataiból.
2008. június 6. péntek 16:27 - Hírextra
Tavaly a külföldön nyaralók közül 20-25 százalékkal többen szenvedtek sérülést vagy egyéb egészségkárosodást alkoholfogyasztás miatt, mint öt évvel ezelőtt.

Mióta a magyar turisták körében egyre népszerűbb az all-inclusive üdülési forma, magasabb az alkoholos állapotban bekövetkezett balesetek, hirtelen rosszullétek száma is. Gyakori az alkoholos kábulat miatt bekövetkező súlyos napszúrás, leégés, zúzódásos, végtagtöréses baleset, valamint a vízből történő mentés. Sok baj származik továbbá abból is, hogy a mértéktelen alkoholfogyasztás felelőtlenebbé teszi a turistát. Könnyebben válik rablás és egyéb erőszakos cselekmény áldozatává.

Sok magyar turista nem veszi figyelembe a forróbb éghajlat sajátosságait – emelte ki a QBE Atlasz utasbiztosítási üzletágvezetője. Dr. Horváth Péter hangsúlyozta, nagy melegben az alkohol fokozottabban fejti ki hatását, még a kisebb mennyiségű ital is komoly gondot okozhat. Nem véletlen, hogy a legtöbb forró égövi ország vallása, mint például az iszlám, tiltja az alkoholfogyasztást.

Az európai kimutatások szerint mintegy 5-8 évnek kell eltelnie ahhoz, hogy az all-inclusive szolgáltatást igénybevevő turisták természetesként kezeljék a korlátlan fogyasztást, és ne próbálják egészségüket veszélyeztető mértékben leenni-leinni a szolgáltatás költségeit.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását