2024. május 3. - Tímea, Irma

Közlekedésbiztonsági roadshow

A közlekedési szabályok betartásának fontosságára, a közlekedési balesetek megelőzhetőségére kívánja felhívni a figyelmet a közel egy hete tartó közlekedésbiztonsági roadshow, amelyet az „Új rend és szabadság” programért felelős kormánybiztos
2008. június 6. péntek 16:30 - Hírextra
A június 2-án a fővárosból útjára indított, hat vidéki nagyvárost érintő közlekedésbiztonsági kampány célja, hogy felhívja a lakosság figyelmét arra, hogy a szabályok betartásával, kellő odafigyeléssel a közlekedési balesetek elkerülhetők. A tájékoztató kampány az eddig megtett intézkedéseket – a zéró tolerancia bevezetése, az előéleti pontrendszer szigorítása és a fokozott ellenőrzések – kiegészítve látványos programokkal, tájékoztatással és a fiatalok oktatásával kíván hozzájárulni a közlekedési kultúra erősítéséhez, és ezáltal a balesetek megelőzéséhez.

Az érdeklődők a tájékoztató kampány keretében előadásokon, filmvetítéseken és játékos vetélkedőkön vehetnek részt, így lehetőségük van arra, hogy jobban megismerjék a szabályokat és a gyakorlatban is kipróbálják a tudásukat. A közlekedési roadshow záró rendezvénye június 8-án 14 órakor kezdődik Budapesten a Flórián téren a közlekedési balesetekben elhunytak emlékhelyének megkoszorúzásával.

Az eddig megtett intézkedések hatása már érzékelhető: április végéig 8,5 százalékkal csökkent a személyi sérüléses balesetek száma, ezen belül a halálos balesetek száma 34 százalékkal.

Kiadó: Kormányszóvivői Iroda
Forrás: MTI-OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását