2024. május 5. - Györgyi

Tehetséggondozás a gimiseknek

Jövő hétfőig jelentkezhetnek a hátrányos helyzetű gyermekek az Arany János tehetséggondozó és kollégiumi programra. Az ötéves képzés célja, hogy a középiskolai tanulmányok kiemelt támogatásával az önhibájukon kívül lemaradó, tehetséges diákok érettségit s
2007. december 4. kedd 06:51 - Hírextra
A tehetséggondozó képzésre minden évben azok az 5 ezer lakosnál kisebb településen élő, jó képességű de hátrányos helyzetű diákok nyerhetnek felvételt, akik befejezték a nyolcadik osztályt, de tőlük független okokból nem vehetnének részt magas szintű középfokú oktatásban. Akik a nevelőtestület és a helyi önkormányzat ajánlása alapján végül bekerülnek a programba, neves gimnáziumokban és kollégiumokban folytathatják tanulmányaikat. Itt speciális előkészítő évfolyamon segítik az esetleges tudásbeli különbségek leküzdését, majd helyi tanterv alapján készülnek fel az érettségire és a felsőfokú tanulmányokra. A program része a tanulásmódszertan, a kommunikációs kurzus és az önismereti tréning is - tájékoztatott korábban a szaktárca. A programban összesen 21 intézménypár vesz részt, a központi költségvetés normatív támogatásából.

A képzésben való részvételhez az Oktatási és Kulturális Minisztérium honlapján található pályázati anyagot kell kitölteni, amelyet a helyi önkormányzat juttat el december 10-ig az adott iskolába. A kollégiumi programhoz szükséges adatlap is az OKM weboldalán található, ezt azonban a diáknak kell postáznia a középiskola címére, a december 10-i határidőig.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását