2024. május 17. - Paszkál

Esővel indulhat az Eb

Az osztrák és a svájci házigazdák szerint az összes feltétel adott, hogy zökkenőmentesen, jó hangulatban kezdődjön szombaton a labdarúgó Európa-bajnokság - egyedül a fránya időjárás szólhat közbe.
2008. június 6. péntek 16:25 - Hírextra
Az osztrák Központi Meteorológiai és Geodinamikai Intézet (ZAMG) nem sok jóval kecsegteti az osztrák szervezőket. Míg a szombati svájci - bázeli és genfi - nyitómérkőzésekre csöndes, száraz időt jósol, addig a két, vasárnapi ausztriai mérkőzést valószínűleg szakadó esőben kell majd lebonyolítani. Klagenfurtban a németek a lengyelekkel csapnak össze, Bécsben pedig a házigazdák nemzeti tizenegye a horvátokkal vív meg. Az előrejelzések szerint a fővárosban aznap záporokra és zivatarokra lehet számítani, a karintiai székvárosban "csak" esőre.

Ami persze nemcsak a játék képét befolyásolhatja, hanem a hangulatra is nyomasztóan hathat. Legalábbis egy orvos meteorológus úgy nyilatkozott, hogy a felhős, csapnivaló időjárás még jobban felborzolhatja az amúgy is felajzott szurkolók idegeit, jelentősen fokozhatja az agresszivitást.

Ráadásul mind az osztrák-horvát, mind a német-lengyel mérkőzés olyannak számít, amely biztonsági szempontból nem ígérkezik könnyűnek. Az osztrák házigazdák azonban bíznak abban, hogy nem lesznek komolyabb problémák, és sikerül megfékezniük a magasra csapó indulatokat. Günther Platter belügyminiszter pénteken úgy nyilatkozott: biztos benne, hogy a szurkolók 99 százaléka békés futballrajongó, aki a labdarúgás kedvéért keresi fel a két országot, legfeljebb azzal az egy százalékkal lehet gond, amely hajlamos a pohár fenekére nézni...

Mindenesetre Ausztriában 27 000 hazai és 1100 külföldi rendőr lesz szolgálatban az Eb idején, hogy elejét vegye az esetleges zavargásoknak, és őrködjön a biztonságon.

Az osztrák házigazdák a nyitás előtti utolsó sajtóértekezleteken elmondták, hogy a stadionokat rendben előkészítették, a szurkolózónák már várják a vendégeket, és a futballkedvelők áradata is lassan megindul.

Egyedül az időjárás lehetne kegyesebb hozzájuk. Fohászuk érthető, hiszen az utóbbi napokban a csapatok edzéseiről beszámoló újságok tele voltak fotókkal, amelyek bokáig érő vízben tocsogó, erősen felázott, sáros füvön csúszkáló játékosokról készültek. Ausztria keleti és déli vidékein annyi eső hullott a héten, mint máskor egy hónap alatt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását