2024. május 5. - Györgyi

Sólyom megbeszélése az együttműködésről

Sólyom László köztársasági elnök hétfőn a Sándor-palotában megbeszélést folytatott Kaposvári Bertalannal, a Legfelsőbb Bíróság elnökhelyettesével, és Fazekas Sándorral, az Országos Igazságszolgáltatási Tanács (OIT) elnökhelyettesével - tájékoztatta a Közt
2008. június 2. hétfő 12:14 - Hírextra

A közlemény szerint a megbeszélés célja az volt, hogy elősegítse a megfelelő együttműködést az államfő és az elnökhelyettesek között Lomnici Zoltán mandátumának június végi lejárta után, ameddig a Legfelsőbb Bíróság elnöki tisztsége nincs betöltve.

"Az államfő kezdeményezésére létrejött találkozóra meghívást kapott Lomnici Zoltán, a Legfelsőbb Bíróság és az Országos Igazságszolgáltatási Tanács leköszönő elnöke is" - áll a közleményben, amely kitér arra, hogy a köztársasági elnöknek több olyan hatás- és feladatköre van, amelyek gyakorlása során együtt kell működnie a Legfelsőbb Bíróság, illetve az OIT elnökével. A találkozón Sólyom László kifejezte reményét, hogy mindkét elnökhelyettes biztosítja a bíróságok zavartalan működését.

Az Országgyűlés múlt hétfőn utasította el a köztársasági elnök jelöltjét a Legfelsőbb Bíróság elnökének posztjára. Sólyom László köztársasági elnök április végén Baka Andrást, a strasbourgi emberi jogi bíróság volt bíráját jelölte a Legfelsőbb Bíróság elnöki tisztségére. Baka András megválasztását az Országos Igazságszolgáltatási Tanács korábban nem támogatta.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását