2024. május 12. - Pongrác

Kihűlés miatt meghalt

Kihűlés miatt meghalt egy hajléktalan a hétvégén Szolnokon; az 58 éves férfira a város egyik utcáján találtak rá - közölte a rendőrség szerdán az MTI-vel.
2007. október 24. szerda 14:37 - Hírextra

A haláleset kivizsgálásakor az idegenkezűséget kizártuk - tette hozzá a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense. Pásztorné Kovács Ágnes rendőr hadnagy tájékoztatása szerint a Tisza-parti megyeszékhelyen ritkaságnak számít a fedéllel nem rendelkezők között a kihűléses halál, mivel a város humánszolgáltató központja a hideg napokban igyekszik rendszeresen gondoskodni róluk.

Dabisné Zsoldos Mónika, a szolgáltató egyik illetékese elmondta: Szolnokon 130-150 hajléktalan él, számuk egyre növekszik. Utcai munkásaik a hideg beálltával, általában november elejétől, egy héten kétszer keresik fel a hajléktalanokat az esti órákban ismert gyülekezési helyeiken, s forró teát és élelmet visznek nekik.

Jász-Nagykun-Szolnok megyében az elmúlt években 2005 februárjában és márciusában volt nagyon hideg az idő, akkor a megye településein egy hét alatt négyen, az egész téli időszakban pedig tízen szenvedtek fagyhalált. Az tél áldozatai között azonban a hajléktalanok mellett akadtak lakóházzal rendelkező, egyedülálló idős emberek is, akik nem tudták lakásaikat fűteni.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását