2024. június 15. - Jolán, Vid

Balhéra készülnek este a gárdisták

A rendőrök tizenhét embernél találtak eddig a közbiztonságra különösen veszélyes eszközt, a Magyar Nemzeti Gárda nevű szervezet demonstrációjára készülők közül eddig huszonegy embert állítottak elő - tudta meg a Híradó.
2010. július 4. vasárnap 16:32 - HírExtra
Közülük tizenhetet a gárdisták gyülekezőhelyéül kijelölt Felvonulási térről. Valamennyiüknél közbiztonságra különösen veszélyes eszközt, például hatástalanított gépkarabélyt, boxert, gázpisztolyt, és éles lőszereket találtak a rendőrök.

Egy katonai egyenruhához hasonló öltözetű férfinál gárdista kiképzési tervek voltak. A rendőrök rábukkantak egy rejtekhelyre is, ahol nagy mennyiségű, felhalmozott kockakövet találtak. A főváros különböző pontjain több száz rohamrendőr igazoltatja a demonstrációra tartó gárdistákat. Mindenkit megmotoznak, és akinél tiltott eszköz van, azt beviszik a rendőrségre. Az előállítottak őrizetbe vételéről később döntenek.

A budapesti Erzsébet téren tartanak demonstrációt a hivatalosan nem létező Magyar Gárda tagjai vasárnap. Az egy évvel ezelőtt feloszlatott tüntetés évfordulójára meghirdetett eseményre több száz részvevőt várnak. A demonstráció miatt már szombat estétől jelentős forgalomkorlátozásokra kell számítani. A környéken lakók tüntetésmentes Belvárost követelnek.

A gárdisták abból az alkalomból gyűlnek össze ismét az Erzsébet téren, hogy tavaly ilyenkor összecsaptak a feloszlatásukra kivezényelt rendőrökkel. Az oszlatás közben tizenheten megsérültek, köztük a Hír TV operatőre, akit fejbe dobtak egy sörösüveggel. A rendőrök összesen 216 embert állítottak elő, többségüket garázdaság miatt. A vasárnapi demonstrációra a szervezők ismét több száz embert várnak, akik várhatóan a feloszlatott magyar gárda egyenruháját viselik majd.

A demonstráció miatt az egész belvárosban, de még a VI. és VII. került egyes részein is jelentős forgalomkorlátozásokra kell számítani, szombat este 8 órától vasárnap éjfélig. A környéken lakók közül többen tiltakoznak az újabb gárdista felvonulás ellen. A téren egy kisgyermekes anyuka azt mondta, tavaly a tüntetés alatt ki sem mert mozdulni a lakásból és már most tudja, hogy vasárnap sem merészkedhet ki az utcára. A hirado.hu értersülései szerint a környéken lakók aláírásgyűjtésbe kezdtek, hogy a Fővárosi Önkormányzat nyilvánítsa tüntetésmentes övezetté a történelmi Belvárost.

Forrás: hirado.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását