2024. április 26. - Ervin

A Kogart Oktatási Centrum ősszel folytatja

Folytatódik ősszel a Kogart Oktatási Centrum művészetkedvelők számára indított szabadegyeteme; a következő szemeszterben három témában hallhatnak előadásokat az érdeklődők. Szó lesz gyűjtőkről és gyűjteményekről, a XVII. század festészetéről, valamint a X
2008. május 31. szombat 11:56 - Hírextra
Szabó László művészettörténész, a központ igazgatója az MTI-nek elmondta, hogy a márciusban indított két sorozatuk sikerén fölbuzdulva folytatják a szabadegyetemet szeptembertől.

A Gyűjtők és gyűjtemények címet viselő sorozatban a XIX-XX. századi magyar műgyűjtés történetével ismerkedhetnek meg a résztvevők, emellett a II. világháború idején bekövetkezett műtárgy-veszteség is az előadások témája lesz.

Az Aranykor - a XVII. század festészete címszó alatt a holland, a flamand, a spanyol, a francia és az itáliai barokk festészet mestereinek munkásságával ismerkedhetnek meg a művészetkedvelők.
A Budapesten élő, angolul értő és a művészettörténet iránt érdeklődő hallgatókra számítva indít sorozatot angol nyelven a XIX-XX. század magyar festészetének történetéről az oktatási centrum.

Szabó László felidézte, hogy a szabadegyetem márciusban indult a Kogart Házban rendezett Gulácsy életmű-kiállításhoz kapcsolódva; a Gulácsy Lajos és a XIX-XX. század fordulójának művészete című sorozatot Bellák Gábor művészettörténész, a Magyar Nemzeti Galéria munkatársa tartotta. A második tavaszi sorozat 12 előadásán a 15-16. századi itáliai reneszánsz építészetéről, festészetéről és szobrászatáról szerezhettek ismereteket a résztvevők.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását