2024. május 3. - Tímea, Irma

Nyári színház Sóstógyógyfürdőn

A Szegedi Nemzeti Színház, a Karinthy Színház, a Budaörsi Játékszín, valamint a beregszászi Illyés Gyula Magyar Nemzeti Színház művészei lépnek fel az idei Sóstói Színházi Esték elnevezésű nyári előadássorozaton - közölte Németh Judit szervező az MTI-vel.
2008. május 31. szombat 11:59 - Hírextra
A nyíregyháza-sóstógyógyfürdői Hotel Barbizon szabadtéri színpadán június 13. és augusztus 8. között tartják meg az öt előadást. A nyitó produkciót június 13-án a szegedi teátrum tagjai adják elő: a legismertebb és legtöbbet játszott klasszikus magyar vígjátékot, Szigligeti Ede Liliomfi című darabját mutatják be a nyírségi üdülőhelyen.

A Karinthy Színház két előadást tart a Sóstói Színházi Esték sorozatában: június 27-én Gábor Andor Dollárpapa című művével, majd július 11-én pedig Joe Bettancourt A New York-i Páparablás című darabjával lépnek fel a fővárosi művészek.

Július 25-én a Budaörsi Játékszín vendégszerepel a szabolcsi üdülőközpontban Andrew Berman Társasjáték New Yorkban című darabjával.

A beregszászi színház augusztus 8-án a záró előadást tartja, Giovanni Boccaccio Sólyompecsenye című darabjával lépnek fel a kárpátaljai művészek.

Németh Judit szervező elmondta még: amennyiben rossz időjárás zavarná meg a tervezett szabadtéri előadásokat, akkor minden esetben másnap rendezik meg azokat.

A közigazgatásilag Nyíregyházához tartozó Sóstógyógyfürdő élmény-, park- és szabadtéri fürdőjét, fürdőházát, híres falumúzeumát és állatparkját évente 700-800 ezer látogató keresi fel. A nyári időszakban a legtöbb a vendég, s a magántulajdonban lévő Hotel Barbizon ezért döntött szabadtéri színház létrehozásáról, s építette meg másfél millió forintos költségből az üdülőhely szabadtéri színpadát.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását