2024. március 29. - Auguszta

Négyen lettek rosszul mérgező gáztól

Négyen rosszul lettek, közülük hárman kórházba kerültek, miután mérgező gázt lélegeztek be Hidason - közölte a baranyai település polgármestere az MTI-vel pénteken. A Rákóczi utcában négy lakó még csütörtökön jelezte, hogy szúrós, valamint émelyítő szagot
2008. május 30. péntek 12:48 - Hírextra
Három embert megfigyelésre a bonyhádi kórházba szállítottak, egy otthon maradt. Péntekre mindenki elhagyhatta az egészségügyi intézményt és hazatérhetett - mondta el Szelle Tibor.

A polgármester beszámolt arról, hogy a katasztrófavédők több műszerrel is mérték a levegőben található emberre veszélyes gázok koncentrációját, egyik sem haladta meg azonban a megengedett határértéket. Azt gyanítják, hogy a lakók szél által felkapott permetszert lélegezhettek be.

Szelle Tibor közölte: bár a Rákóczi utca csak néhány száz méterre található a Budapesti Vegyi Művek egykori telephelyétől, kizárt, hogy az egykor ott tárolt mérgező vegyi anyagok maradványai szabadulhattak fel és okozhatták a rosszulléteket.

Tóth György megyei katasztrófavédelmi igazgató közölte: a katasztrófavédelem, a polgári védelem, a tűzoltóság és a tisztiorvosi szolgálat egyszerre vizsgálódott a helyszínen, de nem sikerült megtalálni a vegyszerszag forrását.

"Mivel hivatalos adatok, tények nem állnak rendelkezésünkre, azok a hírek, melyek az esetet akár a vegyi művek telephelyével vagy a permetezéssel hozzák összefüggésbe, feltételezések csupán" - mondta az alezredes.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását