2024. május 14. - Bonifác

Ítéletet hoztak a hajléktalanokat kifosztó házaspár ügyében

Kaposvári hajléktalanokat kifosztó házaspárt ítélt el jogerősen a Somogy Megyei Bíróság csütörtökön: a férfi tíz, a nő öt év fegyházbüntetést kapott.
2008. október 9. csütörtök 22:12 - Hírextra
Az alkalmi munkából élő 49 éves rokkantnyugdíjas férfi és 25 éves felesége hét rablás miatt állt a bíróság előtt.

Minden esetben azonos módon követték el a rablást: a férfi gázspray-vel lefújta, majd bántalmazta és kifosztotta a hajléktalanokat, felesége ezalatt arra figyelt, hogy senki ne zavarja meg őket.

A belvárosban, pályaudvarok közelében, parkokban és bevásárlóközpontok parkolóiban támadták meg a kiszemelt hajléktalanokat. Volt, akit álmában leptek meg, másokra búvóhelyükön támadtak rá.
A hajléktalanoknál soha nem volt nagyobb érték, a házaspár esetenként pár száz, vagy néhány ezer forintot, illetve cigarettát, takarót, élelmiszert vett el tőlük, miután a férfi nagy mennyiségű könnygázzal lefújta és brutálisan bántalmazta őket. Egy siketnéma hajléktalant például olyan súlyosan bántalmazott, hogy az maradandó sérüléseket szenvedett: egyik szemére megvakult, s a másikkal is csak nagyon gyengén lát.

A házaspárt tavaly decemberben a rendőrség bevetési csoportja fogta el kaposvári otthonában. A személy és vagyon elleni erőszak miatt büntetett előéletű férfi akkor bozótvágó késsel támadt a kommandósokra.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

aser
2008. október 10. 20:15
Ha az Állam hajlandó lenne teljesiteni kötelességét ,és munkát adna az arra rászorulóknak,akkor nem lenne annyi hajléktalan!Akit ki lehet fosztani az ilyen rablóknak!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását