2024. május 3. - Tímea, Irma

Gyerekek a színpadon

Az Országos Weöres Sándor Gyermekszínházi Találkozó hétvégi gáláján 24 magyar és 3 határon túli társulat mutatkozik be Budapesten, a Marczibányi Téri Művelődési Központban. A rendezvényt pénteken Alföldi Róbert színész-rendező nyitotta meg.
2008. május 30. péntek 13:46 - Hírextra

"Mi, gyerekek hangosak vagyunk, zűrzavarosak vagyunk, színházat akarunk csinálni" - fogalmazott köszöntőjében a Nemzeti Színház leendő vezetője. Alföldi Róbert arra biztatta az országos gálán résztvevő gyerekeket, hogy csinálják még nagyon sokáig a színjátszó csoportokat, és ha szükséges, kérjék tanáraik segítségét.

Elárulta: első színjátszó csoportjában, 6-7 éves korában Prokofjev Péter és a farkasában a Macskát játszotta. "Nagyon-nagyon szerencsésnek mondhatom magamat, mert rendkívül jó tanáraim voltak, akikre egész életemben emlékezni fogok" - tette hozzá Alföldi Róbert.

Idén tizenhetedik alkalommal rendezi meg a Magyar Drámapedagógiai Társaság az Országos Weöres Sándor Gyermekszínjátszó Találkozót. Makofka Tünde a szervezők nevében elmondta: a gálaműsornak a hagyományok szerint felváltva ad otthont Debrecen és Budapest; a rendezvény helyszíne a fővárosban mindig a társrendezőként is közreműködő Marczibányi Téri Művelődési Központ.

A megyei gyermekszínjátszó találkozók már márciusban megkezdődtek, ezekre a megmérettetésekre 400 csoportban mintegy 6000 általános iskolás korú gyerek nevezett be. A regionális bemutatók után egy előzsűri választotta ki a legtehetségesebbeket a két napos fővárosi gálaműsorra, ahol már nincsenek helyezések vagy díjak.

A fővárosi találkozóra 24 együttes jutott el az ország legkülönbözőbb részeiből, rajtuk kívül a szervezők 3 határon túli csoportot is meghívtak Lendváról, Kassáról és a Vajdaságból.

Az ingyenesen látogatható rendezvényen a gyermekszínjátszó csoportok produkcióit neves szakemberek elemzik. A beszélgetések résztvevői lesznek Takács Katalin színművész, Tóth Zsuzsanna színházpedagógus, Solténszky Tibor dramaturg és Golden Dániel rendező.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását