2024. április 27. - Zita

Orbán tervei az átlagnyugdíjak csökkenését hoznák az MSZP szerint

Amennyiben a jelenlegi nyugdíjemelési rendszer helyett az Orbán Viktor Fidesz-elnök által felvázolt, inflációt követő nyugdíjemelés lépne életbe, 2009-ben 2.132 forint lenne a nyugdíjasok havi vesztesége - közölte az MSZP Pest megyei nyugdíjas tagozatának
2008. május 30. péntek 13:48 - Hírextra

Körösfői László elmondta: a számítások szerint a Gyurcsány-kormány alatt várható emelésnek megfelelően - a 82 ezer forintos átlagnyugdíjat alapul véve - a nyugdíjak 2009-ben összességében 5.084 forinttal, 87 084 forintra emelkednek. Ugyanez az Orbán Viktor által zárt körben elmondottak alapján 2.952 forint lenne, ami 84.952 forintot tesz ki, vagyis 2132 forinttal rövidülnének meg havonta a nyugdíjasok.

A politikus emlékeztetett rá, hogy 1998 és 2002 között a Fidesz-kormány önkényesen megváltoztatta a nyugdíjtörvény szabályait, és 50 milliárddal kisebb nyugdíjemelést hajtott végre, mint a törvény eredeti előírása szerint járt volna. Ezzel minden nyugdíjas zsebéből 19 ezer forintot vett ki a Fidesz. Körösfői László a kiszivárgott Orbán-beszéd kapcsán a pártelnök stílusát bírálva kijelentette: nem lehet európai államférfi, aki "a jelenlegi kormányfőt hülyének és idiótának nevezi".

A sajtótájékoztatón Szabó György környezetvédelmi miniszter bejelentette, hogy új tisztsége miatt lemond az MSZP-ben betöltött Pest megyei posztjáról. Helyét Benkovics György veszi át, aki három cikluson keresztül részt vett a megyei pártvezetés munkájában, és szentendrei politikusként a kultúra és a művészet a szakterülete.

A Pest megyei elnökség frakcióvezetői tisztségétől is megválik Szabó György, helyére Kovács Barnabást jelölik. A politikus agrárszakember, a gödöllői városi önkormányzati testület munkájában vesz részt. Kinevezéséről a megyei elnökség javaslata alapján a június 23-i ülésen a megyei MSZP-frakció dönt.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását