2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Pálinka kóstolóház

Pálinka kóstolóházat avatnak szombaton Érpatakon: az idegenforgalmi célokat szolgáló sajátos gasztronómiai létesítményt az Európa-hírű Zsindelyes Pálinkafőzdét működtető Kaiser 2000. Kft. hozta létre - közölte a családi vállalkozásként létrejött cég mark
2008. május 28. szerda 15:23 - Hírextra
A kóstolóházat akár egyénileg, akár csoportosan látogathatják a turisták, megtekinthetik az főzdét is és megízlelhetik az ott készült pálinkákat - mondta Juhász Miklós.
Az egyik nevezetesség a híres ágyas meggypálinka, amelynek alapanyagát, az újfehértói fürtös meggyet a környék 17 tanyáján és településrészén termesztik.

Az érpataki Kaiser 2000 Kft. tevékenységét bővítve, a térség idegenforgalmi fejlesztésére is vállalkozni kíván, mintegy 400 millió forintos befektetéssel panzió építését tervezi.
A 16 szobás, 32 ágyas mini-szálloda építését ősszel, vagy legkésőbb a jövő tavasszal kezdik meg Érpatakon.

Papp József és családjának vállalkozása 1997-ben kezdte meg működését. Az akkor magántőkéből létrehozott cég ma már 70 dolgozót foglalkoztat és évi 68 ezer hektoliter, gyümölcsből készült pálinkát főz és forgalmaz Európában.

A magyar piac mellett Németországban, Csehországban és Szlovákiában a legkeresettebbek az érpataki Zsindelyes Pálinkafőzde termékei.

A több millió forintért épült pálinka kóstolóházat szombaton délután látványos program keretében avatják fel a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei településen. Gálaműsor, lovasbemutató, tűzijáték és hajnalig tartó zenés szórakozás várja az érdeklődőket, akik persze üzemlátogatáson is részt vehetnek, majd a jó hangulathoz az ágyas meggypálinkát kóstolják meg.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását