2024. május 2. - Zsigmond

Idén is a gyilkosok zárnak

Idén ismét a The Killers koncertjével zárul a Sziget fesztivál Nagyszínpadának programja. Az amerikai zenekar, amely tavaly is az utolsó nagyszínpados fellépő volt, a Babyshambles-t és a Tankcsapdát követi vasárnap este.
2008. augusztus 16. szombat 23:00 - Hírextra
Az MTI által - találomra - megkérdezett szigetlakók közül tízből hatan kíváncsiak a The Killers koncertjére. "Amikor a csontom a csontodhoz ér" - kiabálta teli torokból a Bones című Killers-dal refrénjét a cseh Blanka, amikor az MTI tudósítója arról kérdezte, hogy ott lesz-e az amerikai együttes vasárnapi koncertjén.

Az ausztrál Mark a tavalyi fellépésen ott volt, de idén nem megy el. "Egész egyszerűen rosszul szólt a tavalyi koncert, most más programot csinálok magamnak" - mondta. Az amerikai Frank viszont ott lesz a koncerten. Ő másodjára is megnézi a Los Angeles-i bandát, mivel saját bevallása szerint tavalyi fellépésükről csak homályos emlékei vannak.

A csapat frontembere, Brandon Flowers valószínűleg nem is számít "teltházas" koncertre. A közelmúltban a Rolling Stone magazinnak nyilatkozva éppen arról beszélt, hogy megtanulták, nem tudnak mindenkinek a kedvében járni.

A magazin egyébként most megjelenő, harmadik albumuk kapcsán kérdezte a The Killers-t. A nagylemezről két dalt emeltek ki eddig a kritikusok: a Spacemant és a Neon Tigert. Az űrhajós számot egy ütemes popdalként jellemezte a Rolling Stone, míg a neontigris egy melankolikusabb, himnikus felvétel. Az eddigi koncertek tapasztalatai alapján valószínűleg ez a két dal is felcsendül majd a Szigeten.

A Day and Age című nagylemez tehát a harmadik teljes albuma lesz a 2001-ben alakult együttesnek - az azonnali sikert hozó 2004-es Hot Fuss és a 2006-os Sam's Town után.

A zenekar - miközben utolsó simításokat végzi az albumon - most is európai turnén van. Budapestre Salzburgból érkeznek, innen pedig Dublinba mennek tovább, ahol két koncertet is adnak. Ezt követően angliai fellépések várnak az együttesre - ebben az évben már nem először, de ez nem is meglepő, hiszen a The Killers rendkívül népszerű a szigetországban, ahol előbb futott be annak idején, mint saját hazájában.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását