2024. április 19. - Emma

21 zenei anyag a mai koncerten

A European Mantra és a Free Style Chamber Orchestra kedden este együtt lép színpadra a budapesti Katona József Színházban, ahol a Twentyone (21) című CD anyaga hangzik el - közölte az MTI-vel Szepesi Mátyás, a koncert szervezője.
2008. május 24. szombat 12:05 - Hírextra
Borlai Gergő zenekara, a European Mantra a fúziós dzsesszt a legkeményebb rock-motívumokkal vegyíti. A formáció akusztikus "köntösben", a dzsesszt komolyzenei hangzással kiegészítő
Free Style Chamber Orchestra segítségével rögzítette legjobb szerzeményeit, ebből hallhatnak ízelítőt a teátrumba látogatók. A közös album címe, a 21 a lemezen közreműködő muzsikusok számát jelzi.

A szervező felhívta a figyelmet, hogy harminc év körüli dzsesszmuzsikusok szupergruppjaként aposztrofált European Mantra energikus előadásairól és dinamikus, már-már metálos keménységű megszólalásáról volt híres. Most azonban egészen más oldalukról mutatkoznak be: szerzeményeiket teljesen áthangszerelték és akusztikus hangszereken szólaltatják meg.

Borlai Gergő 3 éves kora óta dobol, 6 éves korától Nesztor Ivánnál tanult. Több mint 100 CD-n hallható; kétszer választották az év dobosának, két aranylemezét produceri tevékenysége miatt kapta. 2001-ben az Arany Dobverő Díjat, 2004-ben az Artisjus-díjat kapott. A négy tagú European Mantra zenekart Borlai Gergő 2001-ben alapította; az együttesben Lukács Péter gitározik, Nagy János szintetizátorozik és Papesch Péter basszusgitározik.

A Free Style Chamber Orchestrát különböző zenei hátterű fiatal muzsikusok hozták létre, amelyben egy komplett dzsesszkombó és egy vonószenekar játszik együtt fafúvósokkal, népzenészekkel és rockzenészekkel kiegészítve. Az együttes zeneszerzője és művészeti vezetője Nagy János, aki a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen szerzett diplomát dzsessz-zongora, zeneszerzés és hangszerelés szakon.

A Free Style Chamber Orchestra olyan kiemelkedő fesztiválokon vesz részt rendszeresen mint a Művészetek Völgye, Sziget fesztivál, MOL Jazz Fesztivál, Etyeki Borfesztivál, Budapesti Tavaszi Fesztivál, Fringe Fesztivál, Zempléni Művészeti Fesztivál, Kaláka Fesztivál. 2006 tavaszán jelent meg az együttes első CD-je Pop Music címmel.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását