2024. március 29. - Auguszta

Csinálj úgy, mint a sztárok!

Ma este rendezi a Pont FM rádió az ország első rock karaoke bajnokságát a Wigwam Rock Klubban. HANGolj a Foci EB-re, nevezz be kedvenc rock slágereiddel és nyerj hivatalos EB labdát, vagy legyen Tied a 2 db belépő az EB június 10-i meccsére!
2008. május 24. szombat 12:12 - Pálfi Rita
Van egy szenvedély, ami sokakban közös. Mindenki máshol csinálja: van, aki a zuhanyrózsa alatt, van, aki autóban, mások a tábortűz mellett. De mióta ember az ember, szeret énekelni. Halkan, hangosan, akár hamisan.

Van egy ország, akitől olyan csodálatos dolgokat is kapott a világ, mint a Nintendo Gameboy, az anime, manga filmek, a tamagocsi, a sushi, a bonsai és a nindzsák. Egyszóval éneklés és japánok: persze, hogy a karaokeról van szó.

A Pont FM 88.1 rádió arra szánta el magát idén tavasszal, hogy egy újabb – a rockzene által kicsit talán elhanyagolt – területet hódít meg a rockerek számára, így meghirdette május 24-ére, szombatra a Wigwamba az első hazai rock karaoke bajnokságot. Mivel a rádió nemcsak a rockzene ügyét igyekszik felkarolni, hanem a sportról is szól, ezért nem meglepő, hogy a nyeremények - a június elején kezdődő foci Európa-bajnokság szellemében – 2 belépőjegy az Eb június 10-ei mérkőzésére, illetve hivatalos Eb labdák lesznek.

A ma esti bulin először még nem a közönségé a mikrofon, este 10-kor a Hard együttes indítja az estét a Wigwam Rock Klubban. Kalapács József péntek délután telefonon számolt be a karaokeval kapcsolatos élményeiről, és arról is, hogy mire számíthat tőlük a közönség. Milyen lesz a bemelegítés, a kedvcsinálás a rock karaoke bajnokságra való jelentkezéshez.

Kalapács elmondta, hogy reméli, hogy annyira nem kell majd buzdítani az embereket a nevezésre, hiszen általában mindenki szeret énekelni a kedvenc dalaikkal, főleg rendes kísérettel. Elárulta, hogy valahogy így kezdte ő is: a HIT együttes vetélkedő műsorában énekelte el egy slágerüket a zenekar kíséretével, ez adta számára a kezdő lökést az énekesi karrierhez. A műsorvezetők rákérdeztek, hogy Kalapács milyen dalt énekelne el, ha lenne ilyen lehetősége. Az énekes kedvence a Judas Priest, de elárulta, hogy kicsit hadilábon áll az angol nyelvvel. (Ennek kapcsán elmesélte, hogy még a Pokolgéppel egy holland fellépésük után a kinti kritika megjegyezte, hogy mennyire jók, ám nem tudják, hogy az énekes milyen nyelven énekelt, remélik, hogy magyarul) Talán meglepő, de Queent és Aerosmith is énekelt már vendégszereplőként, sőt Hartmann Zoli emlékeztetett rá, hogy a Metallicától az Enter Sandmant is hallhattuk már az ő tolmácsolásában. Még azt is megtudhattuk, hogy a Sziget mínusz egyedik napján, a Magyar Dal Ünnepén Omega dalt hallhatunk majd tőle.

A ma esti koncert szomorú aktualitása, hogy egészségügyi problémák miatt új basszusgitáros lép fel a Harddal. Éppen ezért a repertoár egy kicsit visszaszorul arra, amit már megtanult az újdonsült tag. Azért senki ne ijedjen meg: nagyon jó kis műsort állítottak össze. Szóba került Kalapács másik zenekara is, a Kalapács, melynek május 13-án jelent meg hatodik, Mítosz című albuma. A visszajelzésekről és a korong sikeréről Kalapács úgy nyilatkozott: ennél többet nem kívánhat ma rockzenekar Magyarországon. Jó hangulatban telt a dedikálás is és az aznap esti koncert is. A lemez az első héten a MAHASZ lista negyedik helyére ugrott.

Ma este 10-kor a Harddal lép színpadra Kalapács József a Wigwamban, és utána a közönségé a terep. Akik kiállnak a reflektorfénybe, kezükbe veszik a mikrofont és kieresztik a hangjukat egy háromtagú zsűri kereszttűzébe kerülnek. Az első tagja Hartmann Zoltán, a Rocközön műsorvezetője, és az est házigazdája. A Pont FM 88.1 rádióból ismerhetitek MG-t is, ő a Partizánbál műsorvezetője. És végül, de nem utolsósorban a harmadik zsűritag Pál Zoltán, aki nélkül a bajnokság nem is jöhetett volna létre, hiszen ő biztosítja a hatalmas választékú nótatárat, a zenei hátteret.

A szombat este tehát a változatosság és a meglepetések jegyében telhet a Wigwam rock Klubban (cím: Budapest XI. ker. Fehérvári út 202. ). Este 10-kor csapnak a húrok közé a Hard együttes tagjai, Kalapács Józseffel a mikrofon mögött, majd a közönségé a szó, illetve az ének. Irány a színpad: lehetsz Lukács Lászlótól, Axl Rose-n át akár Robert Plant is, de Deák Bill Gyula helyettesítésével is megpróbálkozhatsz.

Vegyél részt az év leghangosabb buliján, nevezz be kedvenc slágereddel (vagy amit a legjobban énekelsz) és nyerj jegyet az Eb-re, vagy a hivatalos Eb labdát, esetleg csak tapasztalatot. Vagy csak egyszerűen bulizz egy jót!
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását