2024. május 5. - Györgyi

Ki akar paprikajancsi lenni és ki államférfi?

Gyurcsány Ferenc szerint nem államférfiúi magatartás, ha valakinek a nemzetről alkotott víziója egy háromszáz forintos kérdésben ragadható meg. A miniszterelnök a kapcsolat.hu-nak adott videóinterjújában úgy fogalmazott: el lehet dönteni, ki akar paprika
2008. február 26. kedd 11:55 - Hírextra

A kormányfő szerint "szegény Széchenyi" - akiről komoly állami támogatással készítettek filmet - forog a sírjában, mert neki a nemzetről volt víziója.

"Az ellenzék vezetőjének háromszáz forintról, egy fél doboz cigaretta áráról van víziója. Az ember őszintén szólva sajnálkozik, hova süllyed valaki, aki korábban arról beszélt, hogy képes megváltani a nemzetet. Ez nem megváltás, hanem politikai középszerűség" - vélekedett Gyurcsány Ferenc.
A miniszterelnök úgy látja, a Fidesz számára a népszavazás a legjobb esetben is csak egy vereséggel felérő győzelem tud lenni, hiszen az eredeti szándék, a kormány megbuktatása nem sikerülhet.

A baloldali polgárosodás programjával kapcsolatban hangsúlyozta: minden magyar emberhez el kell vinni ennek üzenetét, a benne rejlő ígéreteket, lehetőségeket.

"Ehhez apostolok, és követek kellenek. Ha az MSZP ezt képes megcsinálni és ki tud törni a meglehetősen olcsó háromszáz forintos politikából, akkor képes lesz ezt az országot jobbá, erősebbé tenni" - hangoztatta a kormányfő.

Gyurcsány Ferenc a videóinterjúban beszélt arról is, hogy határozottabb fellépést vár az új igazságügyi minisztertől, a rendőrségtől és az igazságszolgáltatástól a radikalizmus visszaszorítása érdekében.

Az államnak nemcsak lehetősége, de kötelessége is védeni az állampolgárait, a többséget, de ebben nem elég következetes: mintha valakik nem tennék rendesen a dolgukat - fogalmazott a miniszterelnök.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását