2024. május 14. - Bonifác

Hiányző képviselők, leszavazott indítványok

Minden, a városvezetés által szorgalmazott előterjesztés elfogadása meghiúsult a Fővárosi Közgyűlés Gazdasági Bizottságának kedd délutáni ülésén, mivel több MSZP-SZDSZ-képviselő is hiányzott, s így az ellenzékiek kerültek többségbe a szavazásoknál.
2008. október 7. kedd 20:15 - Hírextra
A fővárosi MSZP-SZDSZ képviselői az MTI-nek elmondták, hogy egy hét múlva újra szavaznak a most elutasított javaslatokról.

Nem kapott többséget az az indítvány, hogy a budapesti taxiállomásokat üzemeltető kht. igazgatójának múlt évi fizetésével azonos, mintegy 6,3 millió forintos prémiumot szavazzanak meg, illetve hogy elfogadják az igazgató ez évi prémiumfeladatait.

Bagdy Gábor (KDNP), Hutiray Gyula (Fidesz) és Csatlós Csaba (MDF) egyebek közt túl formálisnak, komolytalannak, szimpla fizetés-kiegészítésnek tartotta a cégvezető prémiumfeladatait. Bagdy Gábor megjegyezte, hogy ugyanez a probléma az összes fővárosi közműcég-vezető prémiumfeladataival.

A képviselők nehezményezték, hogy több helyen, például a Keleti pályaudvarnál lévő taxidroszt használata nehézkes a taxisok egymás közti vitái miatt. A képviselők abban egyetértettek Héray László igazgatóval, hogy a közterület-felügyelőknek nagyobb szerepet kellene vállalniuk a drosztok rendjével kapcsolatban. Az igazgató hiányolta azt is, hogy a felügyelettől nem kapnak visszajelzést a taxisok megbüntetéséről, s emiatt nem élhetnek azzal a lehetőséggel, hogy a többször szabálytalankodóktól bevonják a droszthasználati engedélyt, ami előfeltétele a közlekedési hatóság által kibocsátandó taxis engedélynek.

Nem támogatta a többségben lévő ellenzék azt, hogy a korábbi két sikertelen pályázat után ismét meghirdessék eladásra a főváros mintegy 4 százaléknyi tulajdonrészét a Budapesti Erőmű Zrt.-ben. Az ellenzékiek szerint a fővárosnak nem eladnia kellene energetikai portfolióját, hanem kihasználnia az energiacégek a Főgáz, a Főtáv és az Erőmű Zrt. közti együttműködés lehetőségét.
Meghiúsította az ellenzék annak a városvezetői javaslatnak a napirendre vételét, hogy több tízmillió forintot csoportosítsanak át az idegenforgalmi célú keretből Budapest város egyesítésének 135. évfordulójával összefüggő rendezvények lebonyolításához.

A városvezetés ezt azért kezdeményezte, mivel egy kormánypárti hiányzása miatt az önkormányzat szeptemberi közgyűlésén meghiúsult a költségvetés módosítása, amivel erre a célra is pénzt akartak biztosítani. Az ellenzék szerint ez nem egy olyan kérdés, amiről helyszíni előterjesztéssel kellene szavazniuk.

Bagdy Gábor bírálta Demszky Gábort amiatt, hogy idén már második alkalommal, szerinte jogszerűtlenül, a bizottság helyett delegált egy személyt a Fővárosi Vízművek Zrt. múlt heti közgyűlésére. Megjegyezte, hogy a főpolgármester nem követte volna el ezt a hibát, ha Hagyó Miklós (MSZP) főpolgármester-helyettes a bizottság múlt heti ülésére benyújtotta volna a vízművek közgyűlésével kapcsolatos előterjesztését.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását