2023. június 2. - Kármen, Anita

Hálózatról tölthető hibrid autók

A Toyota Motor Corp. bejelentette, hogy 2010-ig megkezdi a hálózatról tölthető lítium ionos akkumulátorral rendelkező hibrid járművek értékesítését az Egyesült Államokban - írja a Világgazdaság.
2008. május 23. péntek 16:30 - Hírextra
Ennek érdekében már azt is vizsgálják, hogy hogyan lehet megvalósítani a lítiumos akkumulátorok tömeggyártását. A bejelentés azért is lényeges, mert az autógyártók vezetői az alternatív üzemanyagok, illetve a hibrid autók térhódítását tekintik az iparág legfőbb trendjének.

A világszerte 113 autóipari menedzser megkérdezésével készült KPMG tanulmány szerint a cégvezetők egyre bizakodóbbak ezen iparág jövedelmezőségét illetően. Az elkövetkező 5 évben várhatóan az üzemanyag válik kulcskérdéssé, és szakértők szerint egyre nő azoknak a vásárlóknak a száma, akik az alternatív üzemanyaggal működő autókat keresik.

Tavaly közel 600 ezer darab ilyen autót adtak el, és óvatos becslések szerint is emelkedni fog idén az eladások száma...
Forrás: Delta
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását