2024. április 28. - Valéria

Szatmári Gergely vívó képei Londonban

Nagy érdeklődés kísérte Szatmári Gergely Conventional című, a vívást megörökítő fotókiállításának megnyitóját a Londoni Magyar Kulturális Központban csütörtökön este. Ebből az alkalomból bemutatták legújabb fotóalbumát is.
2008. május 23. péntek 16:27 - Hírextra

Patrick Myles, a Blueprint Magazin - a világ egyik legbefolyásosabb építészeti és design képeslapja - művészeti vezetője megnyitójában azt mondta, hogy Szatmári Gergely képei nem riportfotók, mégis mindegyik kép egy-egy igaz történetet mesél el.

A képíró munkái kicsit emlékeztetnek a XV. századi festményekre, de a képek minősége, a fények a kortárs fotográfia jellegzetességeit viselik magukon - tette hozzá Patrick Myles.
A tárlat Budapestről, a Ponton Galériából érkezett a londoni intézetbe a galériákat bemutató sorozat keretében - mondta el az MTI-nek Takács Ildikó Katalin igazgató.

Megjegyezte, hogy a kiállítás azért különleges, mert a fotográfus szinte az egész világot bejárta és mindenütt a vívókat fotózta az elegáns magánkluboktól versenyeken át a botokkal vívó, grundon játszó gyermekekig.

A tárlat június 12-ig tart nyitva a londoni magyar intézetben.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását