2024. április 29. - Péter

Országos golf nyílt nap

A golf mindenkié! jelszóval országos nyílt napot tartanak június 1-jén, vasárnap, amelynek keretében mind a 17 hazai létesítményben egy bemutatóval egybekötött ingyenes golfórára várnak minden érdeklődőt. A rendezvénnyel a golffal kapcsolatos tévhitek elo
2008. május 23. péntek 16:33 - Hírextra

Miközben a golfot közel hetven millióan játsszák a világon és nemzetközi viszonylatban az egyik legkedveltebb sport, addig itthon csak 6-8 ezren fogtak ütőt, és ezerre tehető a rendszeresen játszók száma. Sugár hangsúlyozta: annak érdekében, hogy Magyarországon is minél többen ismerkedjenek meg ezzel a remek kikapcsolódást nyújtó sportággal, a szövetség egy hosszú távú stratégiát dolgozott ki, amelynek célja: tíz év alatt megtízszerezzék az itthon golfozók számát. Ennek érdekében pénteken elindult a www.agolfmindenkie.hu honlap.

Következő állomásként, június elsején, hagyományteremtő céllal országos nyílt golfnapot szervez a szövetség. Ez alkalomból 10-16 óra között mind a 17 hazai golflétesítményben bárki terítésmentesen próbálhatja ki az egykor úrinak tartott és emiatt a rendszerváltás előtt tiltott sportágat. Egy bemutató megtekintése után bárki ingyenes golfórát vehet, sőt, még egy frissítőt is kap a házigazdáktól.

A szövetség ezúttal 40 golffelszerelést is kioszt az egyesületek között, ezeket a legtehetségesebb junior versenyzők használhatják. Ezzel is szeretnének hozzájárulni ahhoz, hogy minél felkészültebb versenyzők nőjenek fel 2010-re, amikor Magyarország junior Európa-bajnokságot rendez.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását