2024. május 2. - Zsigmond

Virágos installáció

Szigethy Anna képzőművész alkotásaiból nyílik tárlat kedden a budapesti Stúdió Galériában; a művész videoinstallációiban és a fotósorozataiban viaszosvásznat, műanyag tányéralátéteket vagy éppen utazózsákokat épít össze saját munkáival, így a bennük szere
2008. május 22. csütörtök 11:09 - Hírextra

Fenyvesi Áron, a Fiatal Képzőművészek Stúdiója Egyesület titkára az MTI-nek elmondta: a Stratégiák kiegyensúlyozásra című tárlaton a táblakép formátumú alkotásokban kis LCD-monitorokon láthatók a művész által készített "pillanatképek".

A Virágos installáció címet viselő mű nyolc négyzetméternyi virágos viaszosvászonba 3 DVD-lejátszót szerkesztett a művész; a monitorokon a Jeruzsálem, az Egy délután augusztusban és egy Kisfiú a tengerparton címet viselő videoinstallációk láthatók. A Csütörtök 13 című alkotás fotósorozatot tartalmaz, a nagy méretű, 80-szor 60 centiméteres és 80-szor 160 centiméteres képek elé utazózsákokat helyezett a művész, s mindez hanginstallációval egészül ki. A Visszajátszásban 20 műanyag tányéralátét látható fadobozokra ragasztva, s a monitoron egy halpiacról készült videó tekinthető meg.

A fotósorozatban és a videókban olyan töredékek, pillanatképek láthatók, amelyeket a művész utazásain készített.

Szigethy Anna régóta gyűjt és használ giccses műanyagtárgyakat munkáiban, szereti őket kontrasztként használni, s valamilyen nem hétköznapi szituációval szembesíteni. Mindezt nem csak a humor kedvéért, hanem a minket körülvevő környezet szimbólumaként.

Szigethy Anna 1993-től 1998-ig a Magyar Képzőművészeti Főiskola festő tanszékén volt hallgató, 2001 és 2004 között képzőművészeti doktori tanulmányokat végzett Párizsban, 2000 és 2004 között a Magyar Képzőművészeti Egyetemen. 1998-ban Barcsay-díjban részesült.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását