2024. április 27. - Zita

A női síugrásnak nincs helye

Nehéz lenne helyet találni a 2010-es vancouveri olimpián a női síugrásnak, amennyiben pert nyernek a sportág képviselői a téli játékok szervezőbizottságával (VANOC) szemben. Erről a VANOC működésért felelős alelnöke, Cathy Priestner Allinger beszélt.
2008. május 22. csütörtök 11:05 - Hírextra

"Elfogadott költségvetésünk, jegyértékesítési menetrendünk és televíziós közvetítési tervünk van. Nagyon bonyolult lenne sok mindent átalakítani" - mondta.

A női síugrás képviselői szerdán jelezték: bíróságon szeretnék elérni, hogy versenyszámuk szerepelhessen a 2010-es olimpián. Szerintük diszkrimináció, hogy ők nem indulhatnak, emiatt beperelték a szervezőbizottságot.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság 2006-ban döntött úgy, hogy a női síugrást nem veszik fel a hivatalos ötkarikás műsorba, mert nagyon kevés versenyző űzi, és a sportág fejlődési üteme sem elégséges.

Az olimpiai charta alapján a játékokat megelőző négy éven belül új sportágat nem lehet betenni a programba.

A női síugrók azzal érvelnek, hogy amíg náluk 135 igazolt versenyző van 16 országból, addig a hódeszka krossz-szakágát 34-en űzik 10 országban, míg a női bobosok 26-an vannak 13 országból, ráadásul jövőre Liberecben megrendezik az első női síugró-világbajnokságot is.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását