2024. május 2. - Zsigmond

Magyarok a katonai zarándoklaton

A Honvédelmi Minisztérium Tábori Lelkészi Szolgálat Katolikus Tábori Püspökség szervezésében 2008. május 22-25 között mintegy 60 magyar katonából álló csoport tartózkodik az 50., jubileumi Nemzetközi Katonai Zarándoklaton a franciaországi Lourdes-ban.
2008. május 22. csütörtök 15:44 - Hírextra
A zarándoklaton részt vesz dr. Vadai Ágnes a Honvédelmi Minisztérium államtitkára, a delegáció vezetője, valamint Juhász István vezérőrnagy, a Honvédelmi Minisztérium Hadműveleti és Kiképzési Főosztály főosztályvezetője, a magyar zarándokcsoport katonai elöljárója. A zarándoklat egyházi vezetője Berta Tibor alezredes a Katonai Ordinariátus általános helynöke. Államtitkár Asszony többek között részt vesz és beszédet mond a missziókban szolgáló magyar katonák tiszteletére rendezett gyertyagyújtáson, és kíséretével táborhelyükön meglátogatja a magyar zarándokokat is.

A 150 éves Mária-kegyhelyen fél évszázada minden évben számos nemzet katonái gyűlnek össze, hogy vallási jellegű programok keretében bemutatkozzanak és ismerkedjenek, a megbékélés jegyében. A magyar katonák 1991 óta rendszeres résztvevői a találkozóknak.

További információ: Dr. Nagy Tamás alezredestől (30/815-0868) és Fejér Ádám főhadnagytól(30/248-8980)

Kiadó: Honvédelmi Minisztérium
Forrás: MTI-OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását