2024. május 6. - Ivett, Frida

Pontról pontra a frakcióülésen

Elképzelhető már hétfőn a parlament elé kerülhet Gyurcsány Ferenc közélet megtisztítását célzó csomagja - nyilatkozta a Független Hírügynökségnek Daróczi Dávid. A kormányszóvivő azt mondta, hogy a miniszterelnök immár 8 pontos javaslatcsomagjáról korrekt,
2007. október 13. szombat 16:59 - Hírextra
Daróczi Dávid szerint minden esély meg van arra, hogy a képviselők még ma elfogadják a parlament elé kerülő jogszabálytervezeteket. Ennél többet egyelőre nem lehetet megtudni, ugyanis a szokásoktól eltérően az MSZP frakcióirodáját hermetikusan lezárta a köztársasági őrezred, még az emeletre sem engedik fel az újságírókat.

Gyurcsány Ferenc múlt hétfőn hirdette meg hétpontos javaslatcsomagját a korrupció visszaszorítása, valamint a politika átláthatósága és tisztasága érdekében.
Javaslatai között a főállású parlamenti képviselőség visszaállítása mellett szerepel egy új párt- és kampányfinanszírozási törvény megalkotása, a képviselői költségtérítésnél szigorúbb szabályok bevezetése, az ifjúsági szervezetek finanszírozásának szigorú szabályozása, Európa legszigorúbb összeférhetetlenségi törvényének elkészítése, a civil szervezetek elválasztása a pártpolitikától és a vagyonosodási vizsgálatok szélesítése. A csomag azonban újabb ponttal bővült. Gyurcsány Ferenc a Népszabadságnak adott szombati interjújában azt mondta, hogy a nyolcadik pont a Fidesz javaslataiból áll össze, amelyek a kormánytagok jövedelmi helyzetét tennék átláthatóbbá.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását