2024. május 2. - Zsigmond

Gyermekgyilkosságok történhettek az otthonban

Gyermekgyilkosságok történhettek a brit korona fennhatósága alá tartozó Jersey szigetének egykori gyermekotthonában - közölte szerdán az ügyet hónapok óta vizsgáló brit rendőrség, amely most először tett hivatalos utalást a gyilkosságok lehetőségére.
2008. május 22. csütörtök 07:26 - Hírextra

A Nagy-Britanniához nem tartozó, ám annak függő területeként nyilvántartott, a francia partokhoz közeli szigeten már tavaly óta folyik a rendőrségi nyomozás, miután egyre több egykori gondozott számolt be az otthonban évtizedekkel ezelőtt elszenvedett súlyos testi-lelki tortúrákról, bántalmazásokról, sőt nemi erőszakról.

A rendőrök és orvosszakértők folyamatosan ássák fel a hatalmas, komor épületegyüttes pincéit, és az ügy különösen sötét fordulatot vett, amikor nemrég előkerült egy gyermekkoponya, valamint több csont és tejfog.

A rendőrség szerdai tájékoztatása szerint eddig összesen hét tejfogat és harminc csonttöredéket találtak; a lelet arra utal, hogy legalább egy, de valószínűleg több gyermekholttestet hamvasztottak el annak idején az intézet kazánjában.

A nyomozás vezetője - a vizsgálat kezdete óta most először - kijelentette: a csontok némelyike egyértelműen emberölésre, vagy "magyarázat nélküli halálesetre" utal. Hozzátette: kétségtelenül megállapítható, hogy az intézmény pincéjében gyermekek földi maradványai vannak.

A detektívfelügyelő feltárta azt is, hogy az ügynek eddig 70 gyanúsítottja van, és többségüket várhatóan őrizetbe is veszik.

Eddig az intézet 160 egykori neveltje számolt be arról, hogy visszaélések elszenvedője volt a gyermekotthonban eltöltött idő alatt.

A vizsgálat szerint a vélelmezhető bűncselekmények a 60-as évek elejétől egészen 1986-ig, az otthon bezárásáig folyhattak.

A Jerseyn feltárt horror bizonyulhat a legsötétebb gyermekgyilkossági ügynek a brit kriminalisztika történetében azóta, hogy a 90-as évek közepén kiderült: egy gloucesteri házaspár, Frederick és Rosemary West legalább tíz fiatalkorú lányt rabolt el és végzett ki házuk pincéjében, többnyire lefejezéssel. Előbb azonban mindegyik áldozatot hetekig tartó, válogatott kínzásoknak vetették alá, és beteges szexuális vágyaikat is kiélték rajtuk.

A brit társadalmat annak idején alapjaiban megrázó ügyet súlyosbította, hogy a rendőrségnek már 1972-ben értesülései voltak a Westék házában zajló rettenetről, mégis több mint húsz évbe telt, mire a földgyaluk elkezdték a kert felásását.

Frederick West még a vizsgálati fogságban öngyilkos lett; feleségét 1995-ben tízszeres életfogytiglanra ítélték.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását