2024. április 28. - Valéria

Fodor Gábor és a Szabad Kezdeményezések Köre

A Szabad Kezdeményezések Köre Fodor Gáborral, az SZDSZ elnökjelöltjével folytatott megbeszélést, amelyen az elnökjelölt támogatásáról biztosította a párton belüli új kezdeményezéseket. Erről Korchma Zsombor, a Szabad Kezdeményezések Körének szóvivője tájé
2008. május 9. péntek 07:32 - Hírextra
Fodor Gábor a közlemény szerint a találkozón elmondta: SZDSZ-elnökké választása esetén is támogatja a liberális párton belüli új kezdeményezéseket, mert "a változáspártiak összefogása kell az SZDSZ megújulásához".

Az elnökjelölt a Szabad Kezdeményezések Körének tagjait támogatásáról biztosította, és egyetértett azzal, hogy az SZDSZ megújulásához nem csak személyi, hanem tartalmi változásra is szükség van a liberális párt politikájában.

A közlemény szerint a tagozat tagjai az eszmecserén hangsúlyozták, hogy "a liberális párt megújulása a lakosságért folytatott cselekvő, és valós tartalommal bíró politikai képviselet mentén teremthető meg".

Szabadai Viktor, a Szabad Kezdeményezések Körének életre hívója a kommüniké szerint elmondta: olyan új, modern és korszerű liberális politikára és pártra van szükség, amely a társadalom kihívásaira és problémáira konkrét válaszokat tud adni, legyen szó átláthatóságról, közszolgáltatásokról, esélyteremtésről és öngondoskodásról, együttműködésről vagy várospolitikáról.

Az SZDSZ budapesti választmányának elnöke április végén "barátaival és politikustársaival" kezdeményezte az SZDSZ legújabb országos tagozatának, a Szabad Kezdeményezések Körének megalakítását. A kezdeményezés bejelentésekor azt mondta, a kör azzal a céllal alakul, hogy tömörítse azokat, akik érdemi változásokat akarnak a liberális pártban. Azt is fontos feladatnak nevezte, hogy átfogó pártstratégiát dolgozzanak ki 2010-ig.

A koalícióból történő kilépés kapcsán az SZDSZ-en belül sok energia szabadult fel - kommentálta akkor a bejelentést Kóka János. Az SZDSZ elnöke a felszabadult energiáknak tulajdonította a Szabad Kezdeményezések Köre magalakításának szándékát. A pártelnök azt is közölte: örül a kezdeményezésnek, és konzultációra hívja a csoport tagjait az SZDSZ székházába, majd április 29-én találkozott is a Szabad Kezdeményezések Körének alapítóival.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását