2024. április 25. - Márk

Szent-Iványi Fodorral tart

Fodor Gábor elnökjelöltet támogatja Szent-Iványi István, az SZDSZ egyik ügyvivője a liberális párt június 7-iki küldöttgyűlésén Kóka János jelenlegi pártvezetővel szemben; az SZDSZ európai parlamenti képviselője erről pénteken beszélt Kecskeméten.
2008. május 17. szombat 07:12 - Hírextra
Azért támogatom Fodor Gábort, mert úgy érzem, neki nagyobb esélye van az SZDSZ támogatóinak visszaszerzésére, sőt egyetértünk abban is, hogy új támogatókat is szerezzünk kell - mondta Szent-Iványi István.

Az ügyvivő szerint a küldöttgyűlés nem elsősorban arról fog szólni, hogy a tavalyi küldöttgyűlés hibáit és problémáit kiküszöbölje, sokkal inkább arról, milyen úton halad tovább a Szabad Demokraták Szövetsége.

Szent-Iványi István megerősítette: csak két elnökjelölt van, Fodor Gábor és Kóka János, mert mások mellett sem ő, sem Kuncze Gábor nem fogadta el az elnökjelöltséget.
Fontosnak nevezte, kik lesznek az ügyvivői testület tagjai, mert - tette hozzá - ők határozzák meg a párt napi politizálását.

A liberális párt európai parlamenti képviselője szerint az SZDSZ-nek alapvetően ellenzéki szerepre kell felkészülnie és arra, hogy kisebbségi kormányzás lesz Magyarországon. Létező elméleti lehetőségként említette az előrehozott választásokat és egy új koalíció megkötését.
Mint elhangzott, az előrehozott választásokat jelenleg azért nem támogatják az SZDSZ politikusai, mert nem látnak olyan alternatívát, amely valódi válaszokat tudna adni a jelen helyzet kihívásaira.
Ennek ellenére ha néhány hónap múlva úgy látjuk, a kisebbségi kormányzás nem működőképes, tétlenséget jelent és nem hoz előrelépést az ország számára, akkor érezzük az erkölcsi felelősségét annak, hogy ez nem tartható fenn - fogalmazott. Szent-Iványi István határozott véleménye, hogy ha erkölcsileg nem tartható fenn a jelenlegi állapot, akkor új választásokat kell tartani.

Az új kormányszerkezet e hét keddjén történt megszavazásával kapcsolatban hangsúlyozta: egyszeri és megismételhetetlen gesztus volt ez a kormány felé, mert egy ellenzéki párt csak olyan törvényeket szavazhat meg, amelyekkel egyetért.

Szent-Iványi István kiemelte: a költségvetési törvényt csak abban az esetben szavazza meg az SZDSZ, ha az előtte a Ház elé kerülő adótörvényben nagyon világosan megjelenik a liberális párt által prioritásnak tekintett adócsökkentés.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását