2024. április 29. - Péter

Talmácsit elnyelte a média

A Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ) megdöbbenéssel tapasztalta, hogy Talmácsi Gábor a magyar sajtó számára gyakorlatilag elérhetetlenné és megközelíthetetlenné vált.
2008. május 19. hétfő 15:53 - Hírextra
Az MSÚSZ által - 1958 óta - megrendezett Év sportolója szavazáson tavaly a legjobb férfi versenyzőnek választott világbajnok motoros média és rendezvény megjelenési jogával a World Communications Company rendelkezik, így Talmácsit csak ezen a cégen keresztül lehet nyilatkoztatni. A WCC a magyar sajtóban szokatlanul magas árakat szabott meg, ráadásul nem enged beleszólást az anyagok elkészítésébe, s kiköti, hogy azokon semmilyen változtatást nem engedélyez!

Az MSÚSZ úgy véli, minden sajtóorgánum saját döntése, hogy megfizeti-e a kért árat az adott anyagért. Az azonban a sajtószabadság és az újságírói munka korlátozása, hogy Magyarország egyik legnépszerűbb sportolóját csak a WCC szólaltathatja meg, csak ez a cég tehet fel neki kérdéseket, s az így elkészült cikkeken - amelyek tulajdonképpen PR-anyagoknak tekinthető - nem engedélyez változtatást.

Az MSÚSZ határozottan tiltakozik az újságírói munka korlátozása ellen, egyben kéri Talmácsi Gábort és menedzsmentjét, vizsgálja meg a kialakult helyzetet, s tegye lehetővé, hogy a világbajnok motorversenyző nyilatkozhasson a sportújságíróknak, így megőrizhesse megérdemelt népszerűségét, ismertségét. A mostani helyzet legnagyobb kárvallottja ugyanis Talmácsi Gábor, aki így kevesebbszer szerepel a hazai sajtóban.

Kiadó: A Magyar Sportújságírók Szövetsége elnöksége
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását