2023. december 11. - Árpád

Küszöbön a vagyonadó

Németországban a lakosság 13 százaléka szegénységben él és hasonló arányú réteget fenyeget az elszegényedés veszélye. Erről a kormány munkaügyi minisztere tájékoztatta a képviselőházat a lakosság szociális helyzetéről készült jelentésében.
2008. május 19. hétfő 14:28 - Hírextra
A munkaügyi miniszter felmérése szerint Németországban azt tekintik szegénynek, akinek havi jövedelme nem haladja meg a 710 eurót.

Mint Olaf Scholz parlamenti beszédében kifejtette, jelenleg a lakosság 13 százaléka él a létmininumból és további 13 százalékát fenyegeti az elszegényedés veszélye, ha megvonják tőle a még éppen folyósított gyermeknevelési segélyt.

A miniszter elmondta azt is, hogy tovább erősödött a gazdagok rétege, aminek következtében tovább tágult a társadalmi osztályok közötti szakadék.

Míg az ellenzéki pártok a miniszter jelentését a koalició sikertelenségének minősítették, a kormányban résztvevő szociáldemokraták több vezetője, az ellenzéki Baloldali Párthoz hasonlóan, az ezredforduló előtt megszűntetett vagyonadó újbóli bevezetését sürgette.

Az ugyancsak ellenzéki Zöldpárt szóvivője a munkanélküli segély felemelését szorgalmazta, mert úgy vélte, hogy a szegénységben élők oroszlánrészét azok alkotják, akik már évek óta nem tudnak elhelyezkedni.

De a konzervatív táboron belül egyre erősödik az adócsökkentést szorgalmazó követelés arra hivatkozva, hogy a kiegyensúlyozott költségvetésnél fontosabb a szegénység felszámolása.

A kancellár nemrég tett nyilatkozatában elzárkózott az elől, hogy a jelenlegi adókulcsot már jövőre megváltoztassák.
Forrás: inforadio.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását