2024. április 20. - Tivadar

A Deep Purple egykori frontembere lép fel nálunk

Glenn Hughes brit basszusgitáros és énekes, a Deep Purple együttes egykori frontembere jövő csütörtökön az A38 Hajón ad koncertet. Nem először lép fel Budapesten - játszott a hajón is, fellépett a paksi Gastroblues Fesztiválon.
2008. május 15. csütörtök 13:28 - Hírextra

A szervezők gondban vannak a neves rocker fellépése miatt. Glenn Hughes ugyanis szakítva alkoholizáló és drogfüggő múltjával minden szerződésében kiköti, hogy a koncertteremben, ahol fellép, tilos a dohányzás, de állítólag az alkoholfogyasztás is.

Már 40 éve van a pályán. Hughes legújabb lemeze, a First Underground Nuclear Kitchen ezekben a napokban jelenik meg. A zenész saját állítása és a hozzá közel állók szerint is élete legjobb anyagát készítette el. Hangsúlyozta: megváltoztatta a hozzáállását a zenéhez és ezáltal jobb ember lett.
Glenn Hughes 1952. augusztus 21-én született az angliai Cannockban. Az iskolát 16 évesen otthagyta, és helyi együttesekben zenélt. Közülük a Trapeze nemzetközileg elismert együttes lett, amelyben több, más együttesekben is jelentős sikert elérő zenész volt a társa. Elsősorban a "You Are the Music, We,re Just The Band" című lemezük keltett feltűnést.

Amikor 1973. júniusában Ian Gillan és Roger Glover távozott a Deep Purple-ből, Glenn Hughes csatlakozott David Coverdale énekessel együtt. A velük készült Burn és a Stormbringer albumot a legjobb Deep Purple lemezek között tartják számon. Glenn Hughes mai is úgy emlékezik, hogy Coverdale-lel együtt "tökéletes kombinációt" alkottak.

A Deep Purple után Hughes elkészítette első saját albumát, egy ideig Los Angelesben élt. Később megfordult a hard rock és heavy metal számos fontos együttesében és közreműködött mások által készített szólólemezein. Dolgozott például a Black Sabbath, a KLF és az America együttessel, Gary Moore-ral, Pat Thrall gitárossal. A KLF tagsága elnevezte őt "a Rock Hangjának". Szólóanyagai is nagy sikert arattak. A kemény rockot soulos, funkys elemekkel "bolondította meg".

Glenn Hughes 1992-től szólólemezeit bemutatva bejárta Európát, Japánt, Dél-Amerikát. Az új évezredben minden esztendőre jutott egy albuma, 2004-ben Los Angeles-i koncertjéről és a tavalyi ausztráliai fellépéséről jelent meg DVD-je.

Az új koncert programja időutazás Glenn pályáján. Hangoztatja, őt élőben kell látni ahhoz, megértsék, mit csinál.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását