2024. április 19. - Emma

Rock a Ringben ma este

Ma este lesz a második rock DJ párbaj a Wigwamban. Pénteken Hangya és a címvédő, Szigeti Feri is beszámolt a Pont FM Rocközön műsorának a ma esti taktikájáról. Egyfajta vita is kialakult, hogy vajon a fiatalok szeretik-e a Deep Purple-t.
2008. február 23. szombat 15:07 - Pálfi Rita
Péntek délután telefonon számolt be szombat esti terveiről Hangya azaz Hangyássy László a Zorallból, a ma esti Rock DJ párbaj egyik résztvevője. Állítása szerint a küzdelemre leginkább a Pont FM hallgatásával készül, innen válogatja össze a tuti nótákat, amikkel elnyerheti a Wigwam közönségének kegyeit. Annyit elárult, hogy több számmal készül, mint a 10 eredetileg kötelező dal. Egyrészt azért, mert elképzelhető, hogy más is lejátszik egy adott dalt, másrészt nem mindegy, hogy milyen dalra hogyan reflektál az ember. Érdekességek is kerültek Hangya cd-s dobozába, azt még nem tudja, hogy mivel fog nyitni, minden a közönségtől függ.

Érdekes, egészen a következő telefonbeszélgetésig átnyúló vita lett Hangyának abból a feltételezéséből, hogy a fiatal közönség nem szeretné a Deep Purple-t. A tapasztalat tényleg ez ellen szól, hiszen a tavalyi párbaj győztese éppen a rock klasszikus dalaival hódította meg a közönséget. Hogy miért ezekkel a dalokkal készült, arról beszámolt nem sokkal Hangya után.

De térjünk vissza még kicsit a kihívóhoz! Hangyát sikerült eltántorítani attól a tervétől, hogy a közönség fiatal kora miatt kerülje a rockzene alapjait a párbajban. Ennek kapcsán elárulta, hogy a mai napig azokat a zenekarokat szereti a legjobban, amiket apjától „kapott, ő mutatta meg neki, majd 30 évvel ezelőtt. Deep Purple, Ramones: ezek végigkísérték Hangya életét, és dalaik ma is megállják a helyüket. A ma estével kapcsolatban még azt is megtudhattuk, hogy szeret a Wigwamba járni, mert nagyon jó a konyhájuk.

Tegnap délután még telefonvégre került a címvédő is. Ő már rutinos párbajhős, a leginkább ő tudja, hogy mi vár rájuk ma este a párbajon. Hartmann Zoli, az este műsorvezetője először kihívóiról faggatta a bajnokot. Arra volt kíváncsi, hogy ki tart a legkomolyabb ellenfélnek, kiről gondolja, hogy a legközelebb áll hozzá zeneileg, és ezért veszélyt jelenthet „trónjára”. Szigeti Feri komolytalanul komolytalannak és viccesnek minősítette mind a négy kihívót. „Nem ellenfelek.” Mind négy kihívó jó barátja, szereti őket és nagyon jó bulira számít ma estére. Hozzátette a többi párbajhős kapcsán: „semmi esélyük nincs természetesen ellenem”.

Szigeti Ferenc 20-25 adekvát és Wigwamba illő dallal készül ma estére, ezekből fog improvizálni, a helyszínen dől el, hogy mit választ. Ő olyan szempontból szerencsés helyzetben van, hogy négy kihívójának harcmodorát tanulmányozhatja a nagy megmérettetés előtt. Neki címvédőként csak azzal kell megmérkőznie, aki a legjobbnak bizonyul a zenész négyes fogatból.

Kulisszatitkokra is fény derült: Szigeti Ferenc beszámolt arról, hogy miként készült a tavaly novemberi párbajra, melyből győztesen került ki. Titkos segítője akadt fia személyében, aki rendszeres Wigwam látogató. Elmesélte, hogy mik hallhatók általában a rock klubban, Szigeti Ferenc erre elhatározta, hogy ő teljesen mással készül: a rock alapjaival, mint például a Deep Purple, Led Zeppelin, Rolling Stones, Uriah Heep. Arra épített, hogy az olyan dalok, mint a Smoke on the Water vagy a Highway Star etalonnak számítanak mindenki számára, aki a rockzenét szereti. Zoli elmesélte, hogy Hangya úgy gondolta, hogy ha fiatal a közönség, akkor mellőzné a klasszikusokat. Szigeti Feri szerint ez nem jó stratégia, már csak azért sem, mert a közönséget lehet jó irányba befolyásolni. Ezt az ő példaértékű novemberi győzelme mutatja a legjobban. Pont nem azt játszotta, amit a Wigwam megszokott, és lehet hogy éppen ez volt sikerének a titka. Nem befolyásolta a korosztály, az számított csak hogy, aki rockzenére megy bulizni, annak szívéhez közel kell, hogy álljanak a rockzene gyökerei is. A címvédő azonban nem biztos, hogy ugyanezt a stratégiát választja, megfigyeli a fiatalokat (kihívóit), hogy miket játszanak, és ez alapján választja ki a 25 zenémből, hogy mit fog játszani a döntő csatában (neki csak 3 töltettel kell számolni)

Hartmann Zoli megtalálta Szigeti Feri western verzióját is: olyan párbajhős, mint Clint Eastwood. Hogy miért? Mert ő is „fogja magát, néz, és abban a pillanatban, amikor kell lő.”
Szigeti Ferenc még annyit tett hozzá a ma estéről: Nagyon szeretem ezt az egészet, ez egy baromi jó játék. (…) Úgy készülök a párbajra, hogy igazából nem készülök” Ma este kiderül, hogy ez mennyire lesz elég.

Aki szeretné kivenni a részét a döntésből, hogy ki legyen Magyarország legjobb rock lemezlovasa, az megteheti ma este a Wigwam Rock Klubban (Budapest, XI. Fehérvári út 202). A párbaj előtt Hollywood Rose zenél, este kilenckor kezdenek játszani. Aki otthonról izgulná végig a versenyt, keresse meg a 88.1-es frekvenciát, hiszen az egyéves Pont FM Partizán Bál műsora is bejelentkezik a helyszínről.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását