2024. március 29. - Auguszta

Salgótarjáni polgármestert bírságoltak meg

Jogosulatlan címhasználat miatt 15 ezer forintos szabálysértési bírságot rótt ki Salgótarján fideszes alpolgármesterére a városi rendőrkapitányság - közölte az MTI-vel kedden a rendőrség. Fenyvesi Gábor doktori címet használt jogtalanul, de a bíróság meg
2008. május 13. kedd 13:36 - Hírextra
Butkai Sándor, Salgótarján rendőrkapitánya elmondta: az eljárás lezárult, Fenyvesi Gábort 15 ezer forintos szabálysértési bírságra büntették.

Hozzátette: a bírság maximális összege 30 ezer forint lehet.

Salgótarján fideszes alpolgármestere ügyében tavaly májusban rendelt el nyomozást a rendőrség, mert úgy használt doktori címet, hogy felsőfokú végzettsége sincs. A politikus ellen öt rendbeli közokirat-hamisítás bűntette és négy rendbeli magánokirat-hamisítás vétsége miatt emelt vádat az ügyészség januárban, a Salgótarjáni Városi Bíróság azonban tárgyalás nélkül megszüntette a büntetőeljárást február végén.

A bíróság kimondta, hogy a doktori cím nem része a névnek, így az alpolgármester nem követett el bűncselekményt. Kitért arra is, hogy Fenyvesi Gábor ügyében "legfeljebb" jogosulatlan címhasználat szabálysértésről lehet szó, ennek megvizsgálására a rendőrségnek van hatásköre, ezért a jogerős döntés megszületése után a bíróság a rendőrségnek küldte meg az iratokat.

A bíróság 19 oldalas indoklása tartalmazta: "A bíróság csakis a vád tárgyává tett magatartások értékelését végezte el, s kizárólag büntetőjogi szempontból. A jelentős közérdeklődést kiváltó eset előzményeivel, politológiai, erkölcsi megítélésével, tanulságaival nem foglalkozott."

Fenyvesi Gábort többször is lemondásra szólították fel az ellenzéki képviselők a doktor-ügy tavaly márciusi kirobbanása óta, ám a politikus, aki egy diplomát nem adó miskolci magánegyetemet végzett el, alpolgármester maradt.

Az a kérdés pedig ügye lezárultával is megválaszolatlan, hogy taníthatott-e felsőfokú végzettség nélkül egy salgótarjáni alapítványi középiskolában, és érvényesek-e az általa ott aláírt dokumentumok, egyebek között vizsgalapok.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását