2024. április 20. - Tivadar

Jelentősen csökkent az átfutási idő

A tárcaközi bizottság működése előtt a bejelentéstől gyakran 3-4 hónap is eltelt a tényleges parlagfűmentesítésig, a hatóságok mára 4-6 alatt végzik el a közérdekű védekezést - mondta a Parlagfűmentes Magyarországért tárcaközi bizottság elnöke Salgótarján
2008. április 2. szerda 13:49 - Hírextra

Péterfia Éva hozzátette: az eljárás viszont nem lett egyszerűbb, bonyolult és nehézkes a bejelentéstől a bírságolásig tartó folyamat.

Az Egészségügyi Minisztérium főosztályvezetője hangsúlyozta, hogy a parlagfű kihúzása csak tüneti kezelés, mert az életmódunk is összefügg az allergiával.

Péterfia Éva elmondta, hogy a bizottság 2007-ben kiemelt figyelmet fordított az állami tulajdonú földterületek mentesítésére, a legjelentősebb eredményeket a honvédségi területeken érték el.
Emellett idén a tarlók parlagfűmentesítése lesz a cél, mert a parlagfűvirágzás második nagy szakasza a tarlókon történik, és ez az ország egész területét érinti - tette hozzá.

A tarlóirtással 50 százalék alá csökkenhetne a fertőzöttség - mondta.

Az elnök arról is beszámolt, hogy a múlt évben nem volt olyan minisztérium, illetve háttérintézmény, amelyet ne kellett volna megbüntetni a parlagfűirtás elmulasztása miatt.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását