2024. április 25. - Márk

Feljelentést tesznek a mozi ügyében

A salgótarjáni önkormányzat vagyonhasznosító cége rendőrségi feljelentést tesz a városi mozi ügyében, mert úgy szerezte vissza a bérlőtől az ingatlant, hogy abban legalább 15 millió forintos kár keletkezett - mondta el az MTI-nek a Salgó Vagyon Kft. ügyve
2008. április 25. péntek 13:34 - Hírextra

A vagyonkezelő birtokháborítás címén tett feljelentést az Apolló mozi bérlője ellen, mert nem tudott bejutni az épületbe. A bérlő már jogszerűtlenül tartózkodott ott, mivel szerződést bontott vele az önkormányzat - mondta Tatár Csaba.

Hozzátette: a bírósági tárgyaláson a bérlő nem jelent, az értesítést sem vette át, így az ítélethozatal elmaradt, és május 5-ére tűzte ki a városi bíróság az új tárgyalási napot.

Tatár Csaba közölte: mivel "a pusztítás nyilvánvaló jelei látszottak a mozin", nem várták meg az újabb tárgyalást, hanem leverték a lakatot, és visszavették a jogos tulajdont.

Hozzátette: a visszaszerzett ingatlanban az összes radiátor hiányzik, valamennyit levágták.

Csaptelepek hiányoznak, leszaggatták a hangdobozokat, elvitték a vetítőgép alkatrészeit, több helyen megbontották a falat, és mindenütt szeméthalmok vannak az épületben.

Az Apolló mozi, Salgótarján egyetlen mozija már január közepétől nem látogatható. Az önkormányzat január végén 60 napos felmondási idővel felbontotta a bérleti szerződést, mert a bérlő, amellett, hogy nem biztosította a szolgáltatást, nem végezte el a pályázatban ígért fejlesztéseket sem, de másfélmillió forintos bérleti díj és rezsitartozást halmozott fel.

Andrea Tainit, a bérlő Bjó Kft. vezetőjét hetek óta nem tudják elérni, ezért nem volt, akitől a város visszavegye az épületet.

Az 1.460 négyzetméter alapterületű belvárosi ingatlant 2007 júliusától 20 évre adta bérbe az önkormányzat a sóshartyáni székhelyű Bjó Mezőgazdasági, Termelő, Szolgáltató és Kereskedelmi Kft.-nek.

Az Apolló mozit tavaly 110 millió forintos pályázati pénzből újították fel, 55 milliós vissza nem térítendő támogatással. Emiatt az önkormányzat 2006 februárjától 10 éven át köteles biztosítani a moziszolgáltatást.

Tatár Csaba elmondta: most azon dolgoznak, hogy megfelelő állapotba hozzák a mozit.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását