2024. április 19. - Emma

Hátrányos helyzetű gyermekek tábora

Idén mintegy kilencezer hátrányos helyzetű gyermek táborozhat ingyenesen uniós pályázatok segítségével; a 600 millió forintos keretösszegből bentlakásos, napközis és szabadidős táborozási lehetőségeket támogatnak - közölte az MTI-vel az oktatási tárca esé
2008. május 13. kedd 13:47 - Hírextra
A június és szeptember között futó, teljes ellátást biztosító egy- vagy kéthetes nyári táborok egyik legfőbb célja, hogy különböző fejlesztő foglalkozásokkal, szabadidős programokkal csökkentse a halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek lemaradását és lemorzsolódását - írta az MTI-nek küldött közleményében Borovszky Tímea.

Az Oktatási és Kulturális Minisztérium esélyegyenlőségi főigazgatója hozzátette: a pályázaton integráló iskolák, tanodák és olyan települések oktatási intézményei vehetnek részt, amelyben 50 százalék feletti a szegény gyerekek aránya.

A 600 millió forintos keretösszegű pályázat három típusú nyári programot támogat: bentlakásos nyári fejlesztő, napközis nyári fejlesztő, és folklór típusú nyári fejlesztő és szabadidős táborokat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását