2024. április 27. - Zita

Átalakul a kormányszerkezet

Az Országgyűlés kedden 200 igen és 142 nem szavazattal elfogadta az új kormányszerkezetet tartalmazó törvényjavaslatot. Az Országgyűlés döntése alapján nem függesztették fel sem Havas Szófia (MSZP) sem Bencsik János (Fidesz) mentelmi jogát.
2008. május 13. kedd 13:51 - Hírextra
A minisztériumok felsorolásáról szóló törvénymódosítás szerint a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium, továbbá az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium helyén három új tárca jön létre: az infrastrukturális ügyekért felelős Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium, a gazdaságfejlesztési ügyekért felelős Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium, illetve az önkormányzati és az önkormányzatokhoz szorosan kapcsolódó más ügyekért felelős Önkormányzati Minisztérium.

A törvény emellett lehetővé teszi, hogy egyes minisztériumokban: az igazságügyi és rendészeti, az oktatási és kulturális, valamint a szociális és munkaügyi tárcánál két államtitkár működhessen.

Az Országgyűlés elfogadta a törvény sürgős kihirdetését is.

A határozathozatalok során a parlament nagy többséggel, 317 igen szavazattal, 17 nem szavazat ellenében, tartózkodás nélkül vette sürgős tárgyalásba az egészségbiztosítási pénztárakról szóló törvény felülvizsgálatáról szóló törvényjavaslatot.

Az elektronikus információszabadságról szóló törvényhez benyújtott módosító javaslatokról szóló szavazás során a támogatott javaslatok megkapták a szükséges többséget, a többi még szavazható indítvány viszont nem.

A Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács jogállásáról, jogköréről, összetételéről és feladatairól szóló határozati javaslathoz benyújtott módosító javaslatokat szintén elfogadta a T. Ház.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását