2021. április 10. - Zsolt

Fuss a fényben!

Fuss a fényben Deloitte néven rendeznek futógálát és szabadidős napot fogyatékkal élőknek, valamint épeknek a Margitszigeti Atlétikai Centrumban május 25-én, vasárnap. A sportnapot kezdetben vakoknak és látássérülteknek szervezete meg a Helios Mozgásakadé
2008. május 13. kedd 13:58 - Hírextra
Ugyan léteznek fogyatékosokkal foglalkozó sportszervezetek, de ezek vagy iskolai kereteken belül, vagy konkrét, inkább az élsport intézményi rendszerén belül foglalkoznak a sporttal. A Helios Mozgásakadémia Egyesület szerint fontos, hogy az intézményi háttérből már kiszorult, vagy ahhoz korábban sem tartozó fogyatékosoknak is legyen lehetőségük a mozgásra, sportolásra.

A 9 órától 14-ig tartó sportnapon két távon versenyezhetnek a futók az 5,2 kilométeresen, vagy a négyszer négyszáz méteres váltófutáson. Ez utóbbin az épekből és fogyatékkal élőkből álló csapatok mérik össze gyorsaságukat.

A rendezvény során más programok is várják a résztvevőket: lesz Ability Park számos játékkal, mászófal, valamint fellép a Rolldance kerekesszékes tánccsoport.

A versenyszámokra május 23-ig lehet előnevezni a www.fussafenyben.hu című honlapon.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását