2024. április 29. - Péter

Kérdőjelek a színház körül

Rendkívüli közgyűlés összehívását kezdeményezte a zalaegerszegi önkormányzat kilenc képviselője, mert nem világos számukra, hogy a Hevesi Sándor Színház mennyi támogatást kapott az olasz kulturális minisztériumtól és az összeget mire használták fel.
2008. május 8. csütörtök 14:13 - Hírextra
Hozzátette: a rendelkezésre álló dokumentációk nem igazolják azt az állítást, hogy a színház tagja az Európai Színházi Uniónak (UTE), s a közgyűlés ülésén a kérdéseikre adott válaszok nem voltak megnyugtatóak.

Devecserné Óvári Ibolya azt mondta, a polgármesteri hivatal olyan "külföldről" érkezett leveleket adott át a képviselőknek, amelyek hitelessége és valóságtartalma megkérdőjelezhető.

A városi közgyűlés május 22-én tárgyal a színház ügyéről, ekkor a 28 tagú képviselő-testület kilenc képviselője (MSZP, SZDSZ, Szövetség Zaláért) vizsgálóbizottság felállítását fogja kezdeményezni.
Devecserné Óvári Ibolya megjegyezte, hogy a színház szakmai munkájába a képviselők nem kívánnak beleszólni, de mivel összesen 123 millió forinttal járulnak hozzá az intézmény költségvetéséhez az önkormányzatok - 40 százalékban a megyei, 60 százalékban a városi -, fenntartóként kíváncsiak annak működésére.

Stefán Gábor, a színház igazgatója januárban arról tájékoztatta az MTI-t, hogy összesen mintegy kétmillió eurót nyertek el a kultúrák közötti párbeszéd európai éve kapcsán kiírt, valamint a Három város, három régió címmel meghirdetett uniós pályázaton. A pályázati részvételre az adott lehetőséget, hogy a zalaegerszegi színházat a Római Nemzeti Színház javaslatára 2007-ben egyéves próbaidőre felvették az Európai Színházi Unióba - mondta.

Az igazgató 2006. szeptember 28-án jelentette be, hogy 3 éves, egymillió euróval támogatott program "rendszergazdája" lett a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház.

"Az olasz kulturális tárca, annak színházi intézete és a római főpolgármesteri hivatal egymillió eurót biztosított a két évnyi közös előkészítés nyomán megszületett nemzetközi szakmai projekt megvalósításához, amely a kulturális hagyományok megjelenítésére, ápolására és a művészeti oktatás fejlesztésére, s a továbbképzésre épül" - közölte akkor Stefán Gábor.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását