2024. május 3. - Tímea, Irma

Pécsen a gyűjtemény

Magyarország legnagyobb magángyűjteményéből, az Antal-Lusztig-gyüjteményből rendezett kiállítás visszaadását és az annak helyet adó városi képtár épületének hasznosítását tervezi a pécsi önkormányzat - írta pénteken az Új Dunántúli Napló.
2008. február 22. péntek 09:53 - Hírextra
A kulturális bizottság legutóbbi ülésén úgy ítélte meg: a gyűjtemény gyakorlatilag nem bővíti a kulturális kínálatot, alig van érdeklődő iránta, az épület fenntartása ugyanakkor sokba kerül. Ezért kezdeményezte a gyűjtemény debreceni tulajdonosával, Antal Péterrel kötött szerződés felbontását, a belvárosi épület további sorsáról pedig várhatóan júniusban dönt a város közgyűlése.

A lépés hátterében anyagi okok állnak. A képtárat az önkormányzati érdekeltségű Pécsi Rendezvényszervező Kht. egy bank bevonásával újíttatta fel 2006 októberére, vállalva, hogy tizenöt éven át évi 37 millió forint lízingdíjat fizet a pénzintézetnek.

A társaság 2006. évi fizetési kötelezettségeinek még eleget tett, a tavalyi díjat viszont már csak a városi közgyűlés által megszavazott 30 millió forintos támogatással tudta rendezni, s kiderült: az önkormányzatnak kell állnia az ingatlan 30 millió forintos fenntartási költségeit is.

Gonda Tibor, Pécs szocialista alpolgármestere javaslatokat dolgoz ki a képtár hasznosítására. Ez lehet további kulturális célú működtetés, bérbeadás, vagy értékesítés. Soó László, a költségvetési bizottság szintén szocialista elnöke szerint minden feleslegesnek minősülő, ugyanakkor hasznosítható ingatlant el kell adni, az egyik ilyen a városi képtár - olvasható a baranyai napilapban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását