2024. április 24. - György

Fű alatt a földtörvényről

Továbbra is napirenden tartja a látszattal ellentétben a kormány, illetve ezen belül az agrártárca a földtörvény olyan módon történő megváltoztatását, amelynek nyomán jogi személyek, vagyis cégek is vásárolhatnának termőföldet a Magosz szerint - írja a Ma
2008. május 6. kedd 10:30 - Hírextra
Az érdekvédők szerint a fű alatti kormányzati akaratérvényesítés most például a jövőre bevezetésre szánt új agrártámogatási rendszert szabályozó rendelettervezetben érhető tetten.

Ismeretes, a földtörvény módosításával kapcsolatos szakmai és politikai viták csaknem egy éve zajlanak, amelyben az agrártárca vezetője, Gráf József még tavaly azon álláspontra helyezkedett, hogy a földvásárlási lehetőséget az állattartással foglalkozó cégeknek is meg kívánják adni.

Az agrárminiszter ehhez még akkor is ragaszkodott, amikor egyértelművé vált, hogy a szakmai szervezetek közül a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (Magosz), illetve az ellenzéki pártok ezt semmilyen formában nem támogatnák.
Forrás: HavariaPress
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását