2024. április 29. - Péter

Tízmilliós kárt okozott a vihar

A becslések szerint mintegy 10 millió forint kárt okozott a szélvihar a tiszadobi ártéri erdőben; a Tisza áradása miatt most csak csónakkal lehet megközelíteni a hat-nyolc hektáros erdőrészt, így a végleges, pontos kárfelmérésre még várniuk kell a szakemb
2008. május 5. hétfő 17:22 - Hírextra

A vihar még április 19-én pusztított Tiszadob térségében, s a szél egy ötven méteres sávban valósággal letarolta a természetvédelmi területen álló erdő egy részét - mondta Tölgyfa Gábor igazgató.

Hozzátette: volt olyan fa, amelynek a koronáját szakította le az orkánszerű szél, soknak pedig törzsét törte derékba.

Az első becslések szerint legalább ezer köbméter fa ment tönkre a puhafás ligeterdő-részben. Főként kőriseket, fehér nyárfákat pusztított el a szél, de a fűz- és a szilfa állományban is jelentős károk keletkeztek.

A Nyírerdő Zrt. Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megyei területén három éve a mostaninál is nagyobb kárt okozott a szélvihar, akkor több, mint 1200 hektáron 200 ezer köbméter fa feküdt a földön az orkán után. Az akkori természeti csapást már sikerült felszámolni az erdőgazdaságnak, azóta újraültették a területet.

A tiszadobi ártéri erdőben év végéig szeretnék elvégezni a kármentést, a telepítést az erdészek.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását