2023. december 11. - Árpád

Nemzeti lobogók félárbocon

Büszkén lengedez egymás mellett a magyar, a német és az afgán lobogó az észak-afganisztáni Mazari-Sarifban, a muszlim országban állomásozó nemzetközi biztonsági erők (ISAF) ottani támaszpontján, a tábri kórház előtt.
2008. május 5. hétfő 17:21 - Hírextra

A rendkívül jól felszerelt intézmény - ahol nemcsak a külföldi katonákat látják el, hanem sok helybélit is fogadnak - hivatalos küldöttséget lát vendégül: a magyar honvédelmi minisztert és kíséretét. A klinikáról kilépve a delegáció néhány tagjának feltűnik, hogy a zászlókat időközben félárbocra eresztették.

Valahol Afganisztánban elesett az ISAF egyik katonája, és a műveletben résztvevő többi ország ilyenkor szolidaritásból mindig félárbocra ereszti a zászlaját - magyarázzák a csapatot kísérő magyar katonák.

A felvetésre, hogy lélektanilag nem káros-e az állományra, hogy minden egyes ISAF-katona elvesztését ilyen látványos formában jelzik, Simon Attila ezredes, a magyar vezetésű afganisztáni Tartományi Újjáépítő Csoport (PRT) parancsnoka elmondja: a táborban gyakran hosszabb ideig nagy a nyugalom, a zászlók leengedése ilyenkor tudatosítja a katonákban, hol is vannak.
Tény, hogy a lobogókat ritkán lengetheti a szél a zászlórúd tetején az afganisztáni ISAF-táborokban.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását