2024. április 25. - Márk

Fellegi tárgyalt

Az energetikai és infokommunikációs szakterület főbb tennivalóit mutatta be francia minisztereknek hétfői, párizsi tárgyalása során Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter.
2011. január 11. kedd 07:39 - HírExtra
A találkozó az egyik állomása annak a sorozatnak, amelynek során a magyar kormány tagjai felkeresik az uniós tagországokat, hogy az azonos szakterületekért felelős külföldi kollégáikkal megismertessék az Európai Unió Tanácsa magyar elnökségének a szakterületeket érintő prioritásait - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium hétfőn az MTI-vel.

A közlemény szerint a magyar miniszter Eric Besson francia ipari, energia és digitális gazdaságért felelős miniszterrel és Nathalie Kosciusko-Morizet környezetvédelemért, fenntartható fejlődésért, közlekedésért és lakásügyekért felelős miniszterrel tárgyalt. Fellegi Tamás ismertette a magyar elnökség programját és azokat az energetikai és infokommunikációs dossziékat, amelyek előrehaladását a magyar kormány a következő hat hónap során kiemelten támogatja, figyelemmel kíséri.

Az energetika területén kiemelt dosszié a 2020-ig tartó uniós Energia Stratégia, a karbon-szegény (low carbon) gazdaságra 2050-ig való áttérés módozatait bemutató útiterv (Roadmap 2050), az Energia Infrastruktúra Csomag, az Energiahatékonysági Cselekvési Terv felülvizsgálata, valamint az energia-nagykereskedelmi piacok átláthatóságáról szóló rendelet tervezete - olvasható a közleményben.

Az infokommunikációs terület kiemelt dossziéi az Európai Digitális Menetrend végrehajtásával kapcsolatos stratégiai feladatok, a hálózat- és információbiztonság kérdései, a kritikus infrastruktúrák védelmével kapcsolatos tennivalók, és az Európai Rádióspektrum Politikai Program.

Fellegi Tamás Nathalie Kosciusko-Morizet miniszter asszonnyal a klímapolitikai és közlekedésügyi európai uniós dossziékat tekintette át. Az iparági, stratégiai és finanszírozási együttműködések kérdéskörében megbeszéléseket folytatott több vezető francia vállalat legfelsőbb szintű képviselőivel is - tájékoztatott az NFM közleménye.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását