2024. április 30. - Katalin, Kitti

Kiállítást anyák napjára

Az anyák napi ünneplésből a szegedi Regionális Összművészeti Központ (REÖK) sem marad ki, külön akciót szervezett az édesanyáknak és a nagymamáknak - tájékoztatta az MTI-t a központ sajtófelelőse pénteken.
2008. május 2. péntek 19:05 - Hírextra

Gulyás Zsuzsanna elmondta: a REÖK kedveskedni szeretne az édesanyáknak, ezért családi jegyvásárlás esetén a nagymamák és az anyukák ingyenesen járhatják végig a kiállításokat, és részt vehetnek a REÖK-ben immáron hagyománnyá vált hétvégi tárlatvezetéseken is.
Vasárnap 14 órakor tárlatvezetésre és kötetlen beszélgetésre várják az érdeklődőket, ahol a Tingatinga - festmények Tanzániából című kiállításon kalauzol végig a tárlat koordinátora, Sarungi Emőke. Az Afrikából érkezett varázslatos képek egyébként már csak május 7-ig tekinthetők meg.
A tingatinga festők, Edward Saidi Tingatinga és követői a természet erejét és törékenységét, a falusi élet hétköznapjait és a misztikus Tanzánia történetét tárják elénk. A rendkívül színes alkotások egy másik világba, a titokzatos Afrikába repítenek bennünket.

Ugyanezen az ünnepi vasárnapon négy órától Árnyak, rémek bennünk címmel művészetterápiás kiállításra, tárlatvezetésre és beszélgetésre vár mindenkit Imre Gabriella, a tárlat főszervezője, a Szegedi Pszichoterápiás Munkacsoport tagja. Olyan alkotásokat ismerhetnek meg a látogatók a szakember segítségével, amelyek terápiás céllal készültek, fájdalmas kapcsolatokat, betegségeket, válságos élethelyzeteket próbáltak megfogalmazni művészi formába öntve. A tárlatvezetésen kiderül, miért készültek az alkotások, és hogyan alkalmazzák őket a szakemberek a gyógyítás során.
Ezek mellett a Picasso és a nemzetközi avantgárd című nagysikerű kiállítást - amely már csak május 13-ig látható - az édesanyák és nagymamák szintén ingyenesen tekinthetik meg.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását