2024. május 5. - Györgyi

Vándordíj Győrött

Vándordíj-átadással és ünnepi műsorral köszöntötte kedden a tánc világnapját a helyi tánc és képzőművészeti iskola Győrött, a Bartók Béla Művelődési Központban. Először adták át az ünnepen az intézmény vándordíját, amellyel az iskola egy növendékének kivá
2008. április 30. szerda 07:54 - Hírextra

Lipovics János szobrászművész balettcipőt ábrázoló bronz kisplasztikáját idén Kovács Galavics Dominika vehette át Gyimesi Tamástól, a vándordíj alapítójától, aki csaknem három évtizeddel ezelőtt a balettiskola alapítója, s 22 évig igazgatója volt.

A kisplasztikát egy évig őrzi a kitűntetett növendék, majd 2009-ben, a tánc világnapján adja át annak a diáktársának, akit a szakmai grémium erre érdemesnek tart.

Bombicz Barbara, az intézmény igazgatója köszöntőjében emlékeztetett arra, hogy a tánc világnapját világszerte április 29-én, Jean-Georges Noverre francia táncos-koreográfus születésnapján ünneplik.
Felidézte a balett Shakespeare-jének tartott 18. századi mester munkásságát, akinek a nevéhez fűződik a különféle történéseket, történeteket a tánc nyelvén "elmondó" balett megteremtése.
Az ünnepi műsorban klasszikus és modern táncokkal léptek fel a győri intézmény diákjai. A világnap ünnepi műsorában a Magyar Táncművészeti Főiskola egyik diákja, Majoros Balázs, Solymosi Tamás növendéke adott elő egy produkciót. A programot a pozsonyi táncművészeti konzervatórium növendékeinek előadása színesítette.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását