2024. április 29. - Péter

Dél-koreai fellépővel indul a Zongora sorozat

Ian Yungwook Yoo dél-koreai zongoraművész estjével indul vasárnap a Zeneakadémián a Zongora elnevezésű koncertsorozat, amelynek előadásain az évad során csupa neves művész lép fel, köztük Nyikolaj Luganszkij, Schiff András, Richard Goode, Ránki Dezső és G
2008. október 24. péntek 11:21 - Hírextra
Mint azt Jakobi László, a sorozat rendezője az MTI-nek megjegyezte: a vasárnap bemutatkozó dél-koreai Ian Yungwook Yoo is hamarosan a sztárok sorába emelkedhet. Felidézte, hogy a zongorista 2007-ben a szakmai körökben igen elismert bonni Beethoven-verseny első díját is elnyerte Keiko Hattori és Dmitrij Demjaskin előtt.

Elmondta, hogy a fiatal dél-koreai zongorista programján két Beethoven-mű, a Fisz-dúr szonáta és az Eroica-variációk szerepel, majd Chabrier darabját, a Bourrée fantastique-ot adja elő, végül a minden zongorista számára kihívást jelentő Liszt-kompozíciót, a h-moll szonátát játssza.

Ian Yungwook Yoo a New York-i Juilliard Schoolban diplomázott 2001-ben, 2002 óta pedig a Manhattan School of Music növendéke. Mesterdiplomáját 2004-ben szerezte meg, jelenleg doktori képzésen vesz részt, Elva Van Geldar-ösztöndíjasként. Számos nemzetközi zongoraverseny győztese.
Több mint 20 országban koncertezett olyan világhírű zenekarokkal, mint a Szentpétervári Filharmonikus Zenekar, a Francia Nemzeti Szimfonikus Zenekar és a Drezdai Szimfonikusok.

Fellépett a londoni Wigmore Hallban, a New York-i 92nd St. Y-ban, a zürichi Tonhalléban, a párizsi UNESCO Hallban, a barcelonai Palau de la Musicában és a madridi Auditorio Nacional de Musicában is. Első lemezén, amely a Naxos gondozásában jelent meg, Liszt-átiratokat játszik.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását